В Москва започва съдебно заседание по жалба на защитата на

...
В Москва започва съдебно заседание по жалба на защитата на
Коментари Харесай

Започва съдебно заседание по жалба на Навални

В Москва стартира правосъдно съвещание по тъжба на отбраната на Алексей Навални против задържането му под стража до 15 февруари. Опозиционерът беше изпратен в следствения арест с решение на съда на град Химки, съобщи БНР.

Заседанието на Химкинския съд се състоя не в правосъдната зала, а в полицейското ръководство, където Навални беше отведен след задържането му на 17 януари на летище „ Шереметиево “. Това дава съображение на отбраната да оспорва законността на мярката за неотклонение. Алексей Навални изиска да му бъде позволено да взе участие персонално в днешното правосъдно съвещание.

Вчера полицията извърши обиски в домовете на Навални, на брачната половинка му Юлия и на голям брой опозиционно настроени деятели. Обискирани бяха също студиото „ Навални LIVE “ и офисът на Фонда за битка с корупцията. Задържани за 48 часа са юристът на Фонда Любов Собол, персоналният доктор на опозиционера Анастасия Василиева и брат му Олег, Мария Альохина от женската пънк група Pussy Riot и още няколко души. Те са обвинени в нарушение на противоепидемичните ограничения по време на всеобщите митинги в поддръжка на Навални предходната събота. На 31 януари са планувани нови митинги в десетки градове на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР