В Москва Виктор Орбан по никакъв начин не представлява ЕС,

...
В Москва Виктор Орбан по никакъв начин не представлява ЕС,
Коментари Харесай

Ако искаш мир, не се ръкуваш с диктатор: Балтийските лидери ост...

" В Москва Виктор Орбан по никакъв метод не съставлява Европейски Съюз, нито позициите на Евросъюза ", разяснява в обществената мрежа " Екс " естонският министър председател Кая Калас, която неотдавна беше препоръчана за предстоящ началник на европейската дипломация. " Той употребява ротационното председателство на Европейски Съюз, с цел да всява ужас ", сигнализира тя.

 

Калас посочи, че Европейски Съюз е " обединен в безапелационната си поддръжка за Украйна и опълчването си на съветската експанзия ".

Литовският президент Гитанас Науседа на собствен ред означи, че " едностранното решение " на Орбан да замине за Москва подкопава доверието в унгарското председателство.

 

" Ако в действителност искаш мир, не се ръкуваш с деспот, чиито ръце са изцапани с кръв, а полагаш всички вероятни старания да подкрепиш Украйна ", уточни Науседа също в " Екс ".

Латвийският му сътрудник Едгарс Ринкевичс избра да осмее визитата на унгарския водач, като помести в профила си в " Екс " стих от песента от филмовата поредност за Джеймс Бонд From Russia with Love ( " От Русия с обич " ), който разгласява дружно с описанието на Орбан на визитата му като мирна задача.

 

Литва, Латвия и Естония, три някогашни руски републики, са измежду най-непреклонните поддръжници на Украйна в борбата й за отбиване на съветската инвазия, стартирала през февруари 2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР