В Москва призовка с искане да се яви във военната

...
В Москва призовка с искане да се яви във военната
Коментари Харесай

Повиквателна за армията получи в Москва млада майка от сирийски произход

В Москва призовка с искане да се яви във военната работа за регистрация и регистриране получи 32-годишната московчанка, майка на 6-годишно дете - Марлен Бутрус Юсеф. Според нея тя няма нищо общо с армията и като цяло работи във филмовата промишленост.

По думите на Марлен районният служител на реда в кв. Лянозово донесъл призовката у дома. " Това се случи се на 4 октомври. По-малкият ми брат беше у дома, той отвори вратата. Районният контрольор му връчи призовка. Брат ми го попитал дали знае, че повиквателната за готовност е за жена и то майка на малко дете. Районният служител на реда единствено вдигнал плещи и споделил, че евентуално съм доктор и по тази причина ме приканват, " споделя московчанката Марлен. Всъщност тя няма нищо общо нито с медицината, нито с армията. " Брат ми отказал да одобри призовката. Той изискал да я снима, само че инспекторът не му разреши да направи фотография “, сподели Марлен пред кореспондента на " Московский Комсомолец ".

След случилото се дамата незабавно почнала да получава позвънявания от разтревожени родственици. " Разпусках с другари след работа. Когато родственици ми се обадиха и оповестиха, че ще ме активизират, изначало помислих, че е смешка, че се майтапят с мен, само че се оказа, че всичко е съществено " описа Марлене. Тя твърди, че в никакъв случай през живота си не е имала допирни или пресечни точки с военния отдел, с военно дело или каквато и да било военна институция. Преди година е приключила един от най-престижните ВУЗОВе в Москва за киноматографи ВГИК, със компетентност оператор, работи в кино промишлеността и отглежда 6-годишно дете. Доверен източник на ФАКТИ, който е състудент на Марлен, твърди, че момичето си работи по специалността в киноиндустрията, дружно са учили във ВГИК и е от разбъркан брак - майка ѝ е рускиня, а татко ѝ е сириец, живущ в Дамаск.

" Започнахме да звъним на горещи линии. Там започнаха да се ужасяват от случилото се, само че все пак ми предложиха да се свържат с военната работа за регистрация и регистриране. В държавните служби споделят същото нещо - свържете се с военната работа за регистрация и регистриране. Тогава майка ми отиде при районния контрольор, донесе всичките ми документи. Районният офицер назова името на лицето, което е написало призовката - това е чиновник на военната работа за регистрация и набор в Бутирски регион, " описа Марлен. Според нея това, че повиквателната за готовност е предопределена за нея, е реалност. Районният посочил описите на майката в компютъра - там в действителност са били нейните данни. " Мама го зафиксира с очи. Не са ѝ разрешили да снима. Нямам визия от кое място и по какъв начин са попаднали данните ми при тях. Може би брат ми, когато влезе във военния указател на 16 години, ме е показал като родственик, с който живее. Но той написа, че съм му сестра... Може би това се дължи на моето извънредно фамилно име, от което пола на носителя не е явен незабавно ", разяснява Марлен.

Най-неприятното, че районният чиновник незабавно " преместил стрелките " и сподели, че може би призовката в действителност е предопределена не за нея, а за брат ѝ. " Но брат ми не предстои на готовност. Сега учи в университет, като цяло има доста съществено заболяване - киста в мозъка. Пак се постанова да отидем до военната работа, което, почтено казано,не е прелестно " споделя младата майка.

Източник: " Московский Комсомолец " и ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР