В Москва отвориха отново центрове за кръводаряване за жертви на

...
В Москва отвориха отново центрове за кръводаряване за жертви на
Коментари Харесай

“Това е нашият принос”: Как руснаците реагираха на трагедията в “Крокус”

В Москва отвориха още веднъж центрове за кръводаряване за жертви на Crocus

" Какво става тук? ", пита таксиметровият водач. „ Даряват кръв след терористична офанзива “, чува той в отговор. „ Тогава ще паркирам колата и ще дойда “, споделя той. От събота сутринта в Москва и района се образуваха големи опашки от кръводарители. Прочетете какво ги е предиздвикало да дойдат в репортажа.

На няколко пресечки

Шофьорът не съумя да подари кръв: доброволците го помолиха да не стои на опашка.

" Главният доктор ни сподели: кажете на хората да дойдат в неделя - несъмнено няма да съумеят през днешния ден. Всъщност даже тези, които чакат, надали ще могат да влязат. Но към този момент никой не си потегля ", изяснява Павел Кудренко, студент доброволец.

По думите му хората почнали да се събират към седем сутринта, макар че кръвният център в “Царицино ” отварял порти едвам в осем. Няколко часа по-късно опашката се разтегнала а няколко пресечки.

Към пет вечерта опашката свърши на шестдесет метра от входа на болничното заведение. Не е известно какъв брой души е имало в самата постройка.

Желаещите да дарят кръв фактически са повече - някои се топлят по рейсовете. Това оказва помощ доста във влажното и студено време през март. Има и полева кухня; тези, които към този момент са дарили кръв, можеха най-малко малко да хапнат - в последна сметка всички чакаха няколко часа.

Докато си приказваме, други доброволци сервират вода и парещ чай.

Около 1500 души са посетили пункта в “Царицино ”, прецизира Павел. Подобна е обстановката и на други места - повече от четири хиляди московчани стават донори дневно.

" Съпротива "

Пиар експертът Сергей стои на опашка към този момент шест часа - от единадесет и половина.

" Честно казано, не видях никой да си потегля. И хората са доста разнообразни, някои от тях са по-възрастни. Ето един мъж пред мен - той е на 50 години, само че е бил тук през цялото това време. ”, споделя той.

Самият Сергей също възнамерява да бъде тук „ до успеха “. На опашката към този момент са се срещнали и непрестанно разискват новините. Основната тематика, несъмнено, е нещастието в “Крокус ”.

" През цялото време се появяват някакви детайлности. И, почтено казано, колкото по-нататък отиваме, толкоз по-убедени сме, че вършим всичко както би трябвало ", твърди той. " Тези, които пристигнаха тук, демонстрираха, че не могат да бъдат сплашени. Струва ми се че това е доста верен цивилен акт. Хората взеха решение: „ Моите сънародници са в неволя, по тази причина е мой дълг да им оказа помощ с каквото мога “. Всички тук дават своя принос за общата опозиция против ужаса, който се случи ”, споделя Сергей.

Мнозина, съгласно него, също приказват за приятелите си, които са били в Крокус през вчерашния ден. Тъстът му да вземем за пример е водач на кола за спешна помощ и през вчерашния ден извозвал потърпевши оттова.

" Пет часа стоим тук. Хората са имали злощастие. Не можеш просто да седиш на дивана в такива моменти ”, споделят студентите София и Максим.

Всеки можеше да е там “

Някои идваха с цели фамилии.

" Днес ще помогнем на някого, а на следващия ден ще помогнем. Разбираме, че всеки може да бъде на мястото на жертвите ”, споделя Дмитрий, който е пристигнал тук със фамилията си.

Една от дамите го прекъсва: „ Чудя се под какво са били, какво ги е тласнало да извършат такова закононарушение. “ „ Обикновена лакомия “, дава отговор съседът до нея. „ Е, каква лакомия е да отидеш да стреляш по навалица за половин милион рубли?! “, възразява тя.

Тя е здравна сестра и живее в Люберци. Когато това излиза наяве, някой от тълпата ѝ маха с ръка: „ Радвам се да се видя със съседите. “

Но заложеният ѝ въпрос увисва във въздуха. Никой не знае какво да каже на това. Те знаят единствено едно: каквото и да се случи, ще изчакат реда си.

Столичното здравно ръководство сподели: в неделя кръвните центрове ще отворят още веднъж, с цел да одобряват всички. Може да се разбере къде се намират на страницата в интернет на отдела.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед515640Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед146090Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед26474Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед21262Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед28318Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед515640Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166014Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед146090Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед132871Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед129870Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР