В Москва назрява недоволство от секретариата на ООН. Това се

...
В Москва назрява недоволство от секретариата на ООН. Това се
Коментари Харесай

Русия се зае с възпитанието на секретариата на ООН

В Москва назрява неодобрение от секретариата на Организация на обединените нации. Това се отнася и за слабото осъществяване на „ зърнената договорка “, в която организацията се яви като поръчител, и за съмнителния отчет на МААЕ (част от системата на ООН) за Запорожката АЕЦ. Сега Организация на обединените нации мина към тиражиране на украински фейкове за съветската войска. Защо основната международна организация от ден на ден заема антируска позиция и какво може да се опълчи на това?

Тази седмица Фьодор Стржижовски, представител на съветската непрекъсната задача в Организация на обединените нации, съобщи, че Русия счита за недопустимо представителите на Организация на обединените нации да тиражират граничещи с парадокса, непроверени, а от време на време и гневни имитации, като неотдавнашното изказване на представителя на международната организация за половото принуждение Прамила Патън за хипотетичните полови закононарушения от съветската войска.

Изказването на такива голословни изказвания слага под въпрос равнището на експертиза на чиновниците на Организация на обединените нации, счита той. Стржижовски приказва и за невижданата осведомителна експанзия на груповия Запад против Русия и другите страни, провеждащи самостоятелна външнополитическа линия, до момента в който „ нежеланите съветски медии “ са подложени на директни забрани и блокиране на излъчването, заплашване, заледяване на банкови сметки, напън от специфичните служби, клюка, а публицистите са подложени на наказателно гонене с действителни периоди отнемане от независимост.

Според прессекретаря, западните, най-вече американски, софтуерни колоси най-сетне разкриха същинската си същина. Стржижовски посочи, че управлението на някои от тях, в частност на корпорацията “Мета ”, „ не се поколеба да признае намерено директната интервенция на американските разследващи служби в процесите на ръководство “.

Припомняме, Прамила Патън съобщи, че съветската войска употребява виагра за полово принуждение против цивилни в Украйна. Според формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова обвиняванията на Патън против съветската войска надвишават границите на разсъдъка.

В същото време държанието на секретариата на Организация на обединените нации, структурните подразделения на организацията и съответно на генералния секретар Антонио Гутереш през последните месеци поражда от ден на ден въпроси. Това важи и за осъществяването на „ зърнената договорка “, където Организация на обединените нации трябваше да подсигурява допускането на съветски артикули до международните пазари, а МААЕ рапортува за резултатите от визитата в Запорожката АЕЦ, където представителите на организацията не видяха очевидното - кой тъкмо е обстрелвал завода.

Освен това Организация на обединените нации е поредно пасивна по отношение на украинските управляващи, когато те саботираха осъществяването на споразуменията от Минск. И в този момент секретариатът на Организация на обединените нации изрично не вижда закононарушенията, осъществени от ВСУ против жителите на новите райони на Русия.

„ Много чиновници на Организация на обединените нации, в това число на най-високо равнище, в последно време съществено се дискредитираха. Тази наклонност се следи - има много компактно преобладаване на представители на западните страни, по-специално на Англия и Съединени американски щати. Понякога наподобява, че редица страни работят за тези държавни управления, а не за интернационална организация “, разяснява сенатор Константин Долгов, някогашен заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации.

„ Сега наклонността единствено се ускори. Това може да се види на образеца с задачата на МААЕ в Запорожката АЕЦ и „ зърнената договорка “, където Организация на обединените нации трябваше да стане поръчител за нейното осъществяване. Последното изявление на специфичния представител на организацията за половото принуждение е изцяло възмутително. Напоследък има от ден на ден и повече такива имитации “, продължи той.

„ Аз персонално не познавам Прамила Патън, само че е просто неприемливо да оперираме с сходни неистини. В същото време тя не сподели нищо за издевателствата и убийствата на цивилно население от украински бойци. И този човек действително получава заплата от нашия джоб, поради вноските от от Русия. Би било хубаво да се подсети на такива „ членове на Организация на обединените нации “ за това. Имаме право да чакаме от тях естествена работа в сходство с устава на организацията “, възмути се събеседникът.

Сенаторът напомни, че Русия има няколко разновидността за отговор на сходно тиражиране на имитации. „ В допълнение към директното наказание, ние имаме право да желаяме оставката ѝ и на други чиновници на Организация на обединените нации, които са опетнили репутацията си. Но би трябвало да призная, че от подобен представител на секретариата на Организация на обединените нации се интересуват редица западни страни, които се борят против нас с ръцете на украинците “, отбелязва Долгов.

„ Ще би трябвало да се сблъскаме със сериозна опозиция. И вероятността оставката да се състои е минимална. Но би трябвало да опитаме. Освен това всякаква връзка и контакти с такива представители би трябвало да бъдат изцяло прекъснати, те просто би трябвало да бъдат бойкотирани. Ако организацията не се опомни, можем да помислим за по-сериозни стъпки от наша страна “, уверен е някогашният заместник-представител на Руската федерация в Организация на обединените нации.

„ Има прелестен исторически образец за Обществото на нациите, което стартира да обслужва ползите на дребна шепа западни страни, загуби своята съответност и заспа. И в случай че такава позиция от страна на Организация на обединените нации продължи, в случай че организацията дефинитивно престане да извършва директните си функционалности, тогава просто няма да има смисъл от нея. Все още не сме стигнали до този миг, само че последователното изродяване на Организация на обединените нации към този момент е почнало “, сподели сенаторът.

„ И Съединени американски щати играят дейна роля в този развой, които не се тормозят намерено да „ извиват ръцете “ на представители на редица страни. Това се прояви в образеца с гласуването за непризнаване на резултатите от референдумите в новите територии на Русия. По едно време видях и по какъв начин американците безусловно изнудват и заплашват представители на други страни тъкмо в залата на Общото заседание “, приключи Долгов.

„ Централата на Организация на обединените нации е в Ню Йорк, където американците вършат каквото си желаят. Бяха видяни освен случаи на разпространяване на имитации, само че и опити за рекрутиране на представители на Русия и други страни. Там видяхме и заплашване, и изнудване. Това е нормална процедура за Съединените щати “, сподели Андрей Климов, заместник-председател на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията.

Освен това политикът, общоприет секретар на организацията Антонио Гутереш, като представител на Португалия (тоест страна от НАТО) мъчно може да резервира липса на предубеждения към Русия. Същото се отнася и за останалите чиновници на секретариата, които съставляват страните от Северноатлантическия алианс.

Докато централата на Организация на обединените нации е в Ню Йорк, ние не можем да променим тази процедура по никакъв метод, счита сенаторът. „ Съединените щати се радват на преимуществото да имат Организация на обединените нации на своя територия. Те са свободни да вършат каквото си желаят, в това число да не издават визи за събитията на организацията на нашите делегати “, сподели Климов.

В същото време депутатът счита за неизпълним разновидността централата на Организация на обединените нации да бъде преместена в друга страна. „ Едно време не настоявахме всички съществени институции на Организация на обединените нации да бъдат най-малко с безпристрастен статут – не се получи. И в този момент, с цел да се вземе такова решение, е нужен консенсус в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а американците сигурно ще бъдат срещу “, уверен е Климов.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР