В Москва е задържан снимачен екип на иракска телевизионна компания

...
В Москва е задържан снимачен екип на иракска телевизионна компания
Коментари Харесай

В Москва задържаха вече и шпиони от приятелска страна

В Москва е арестуван снимачен екип на иракска телевизионна компания по съмнение в шпионаж . Това заяви съветският план ВЧК-ОГПУ, като се базира на собствен източник.

Инцидентът е станал на 9 август наоколо до московската петролна рафинерия, който е бил сниман от репортери на телевизионната компания " Рудав ".

Службата за сигурност на Московския нефтопреработвателен цех сметнала, че кореспондентите се държат съмнително, и се обадила в полицията .

Полицията открила, че публицистите Владимир Кортун и Камиз Джабраилов работят за задгранична компания и имат акредитация от Съюза на публицистите на Русия. Те трябвало да снимат на фона на завода и да създадат репортаж за повишението на цените на горивата .

" Естествено, кореспондентите не предизвестяват никого от Министерството на външните работи, локалните управляващи и представителите на МНПЗ, като се базират на спешността на материала и изключителната " оцветеност на градежа ".

В резултат на това те, като евентуални шпиони, са предадени на ФСБ ", се споделя в известието до медиите.

В края на март Еван Хершкович, сътрудник на The Wall Street Journal, е арестуван в съветския град Екатеринбург. Журналистът е упрекнат в шпионаж и го грозят до 20 години затвор.

През юни в Москва беше арестуван американският жител Травис Лик. Вокалистът на групата " Catch the Night " беше задържан по обвиняване в трафик на опиати.
 ФСБ задържа служащ във военната индустрия за шпионаж
ФСБ задържа служащ във военната индустрия за шпионаж

Той се готвил да съобщи скъпа информация в подмяна на гражданство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР