В морето е възможно да бъде открит още кокаин, след

...
В морето е възможно да бъде открит още кокаин, след
Коментари Харесай

МВР предупреждава: В морето край Шабла може да има още кокаин, внимавайте!

В морето е допустимо да бъде открит още кокаин, откакто южно от нос Шабла чиновници на Гранична полиция предходната вечер заловиха контрабанда от 169 кг опиат, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов на конференция в Каварна.

По думите му тогава са открити шест сака със характерно сгънати пакети с кокаин, привързани с въжета към избавителни жилетки. От морето са извадени още няколко избавителни жилетки, само че без сакове, които се търсят. В акцията по определяне на цялото количество опиат ще се включат хеликоптери и водолази, в случай че метеорологичните условия разрешават.

От Министерство на вътрешните работи молят, в случай че жители виждат съмнителни пакети по крайбрежието, незабавно да се обадят на телефон 112 или в най-близкото РПУ. Според Ивайло Иванов откритият кокаин е с висока непорочност - над 90 на 100, субстанцията е рискова и не може непосредствено да се употребява. Директорът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " основен комисар Ивайло Спиридонов уточни, че цената на открития до момента край Шабла опиат съгласно цените на едро на пазара е 13 600 000 лв.. Предполага се, че пратката е част от интернационален трафик от Южна Америка, само че дали получателите са в България или в Румъния, където по Черноморското крайбрежие също бе открит кокаин, не може да се каже.

На по-късен стадий ще стане ясно дали в схемата са забъркани българи. Спиридонов дефинира откриването на кокаина като емблематичен случай на съдействие сред силовите структури на България и Румъния.

Досъдебното произвеждане за контрабандата на кокаин се води от Окръжната прокуратура в Добрич.

От държавното обвиняване показаха, че контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. Предвиденото наказване за това закононарушение е от 15 до 20 години " отнемане от независимост " и санкция от 200 000 до 300 000 лв..

Източник: БТА
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР