В морето е възможно да бъде открит още кокаин, след

...
В морето е възможно да бъде открит още кокаин, след
Коментари Харесай

Предупреждават: В морето край Шабла може да има още кокаин, хората да са бдителни

В морето е допустимо да бъде открит още кокаин, откакто ю жно от нос Шабла чиновници на Гранична полиция предходната вечер заловиха контрабанда от 169 кг опиат , заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов на конференция в Каварна.
 
По думите му тогава са открити шест сака със характерно сгънати пакети с кокаин , привързани с въжета към избавителни жилетки . От морето са извадени още няколко избавителни жилетки, само че без сакове, които се търсят. В акцията по определяне на цялото количество опиат ще се включат хеликоптери и водолази, в случай че метеорологичните условия разрешават.
 
От Министерство на вътрешните работи молят, в случай че жители виждат съмнителни пакети по крайбрежието, незабавно да се обадят на телефон 112 или в най-близкото РПУ. Според Ивайло Иванов откритият кокаин е с висока непорочност - над 90 на 100, субстанцията е рискова и не може непосредствено да се употребява.

 Добрич БГНЕС
Директорът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " основен комисар Ивайло Спиридонов уточни, че цената на открития до момента край Шабла опиат съгласно цените на едро на пазара е 13 600 000 лв..-->
 
Предполага се, че пратката е част от интернационален трафик от Южна Америка, само че дали получателите са в България или в Румъни я, където по Черноморското крайбрежие също бе открит кокаин, не може да се каже.
 
На по-късен стадий ще стане ясно дали в схемата са забъркани българи.
 
Спиридонов дефинира откриването на кокаина като емблематичен случай на съдействие сред силовите структури на България и Румъния .
 
Досъдебното произвеждане за контрабандата на кокаин се води от Окръжната прокуратура в Добрич.
 
От държавното обвиняване показаха, че контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. Предвиденото наказване за това закононарушение е от 15 до 20 години " отнемане от независимост " и санкция от 200 000 до 300 000 лв..
 Добрич БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР