В моменти на трудности всички се нуждаем от думи, които

...
В моменти на трудности всички се нуждаем от думи, които
Коментари Харесай

6 китайски поговорки за трудните моменти

В моменти на компликации всички се нуждаем от думи, които да ни върнат вярата. Днес в рубриката ни „ Притчи, мъдрости, цитати “ споделяме няколко китайски поговорки, които ще трансформират настройката ви по отношение на сложните моменти.

„ Едно благополучие разпръсква хиляди скърби. “

Колкото и да ни се желае, щастието не може да бъде постоянно край нас. Случват ни се и неща, които ни натъжават. И въпреки всичко, щастието е по-силно от скръбта. Един миг на благополучие може да ни накара да се оправим по-лесно с тъгата.

„ Не можеш да попречиш на птиците на тъгата да минат над главата ти, само че можеш да им попречиш да свият гнездо в косата ти “.

Тъгата идва в живота ни неканена и тя постоянно наранява. Но от нас зависи дали ще ѝ позволим да се задържи или ще се поучим от нея и ще продължим напред в живота.

„ Невидимата нишка свързва тези, които са предопределени да се срещнат, без значение от времето, мястото или събитията. Нишката може да се разтегне или заплете, само че в никакъв случай няма да се счупи. Бъдете отворени за всяка нишка, която идва в живота ви, за златните и не толкоз скъпите – с цел да можете да ги вплетете в ослепителен и хубав живот. “

Не се срещаме инцидентно. След някои хора ни остават щастливи мемоари, след други болежка. И в двата случая не можем да предотвратим тези срещи, а единствено да се учим от тях, да използваме мъдростта, с цел да бъдем по-щастливи и да създадем живота си по-смислен.

„ Няма значение какъв брой постепенно се движиш, стига да не спираш. “

Когато се движите към задачата си, не бързайте. Много по-добре е да отделяте време, с цел да обмисляте дейностите си. Движете се отмерено, даже и да се забавите, това не е проблем, стига да не се откажете.

„ Човекът, който покорява планини, стартира с премахването на дребните камъни. “

Великите неща в никакъв случай не се реализират едновременно. Всичко огромно изисква доста непримиримост. Ако желаете да постигнете фантазиите си, би трябвало да продължавате да вършиме всеки ден дребни стъпки. Постоянството ще ви помогне да премахвате дребните камъни по пътя си.

„ Силните ветрове са безсилни да навредят на водата в дълбокия бунар. “

Ако надълбоко в себе си вярвате във опциите си, бурите, които се пробват да ви раздерат извън, няма да повлияят на себеоценката ви. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР