В момента заразени с COVID-19 има в цялата страна. През

...
В момента заразени с COVID-19 има в цялата страна. През
Коментари Харесай

Тодор Радев за COVID-19 в Китай: Най-строги са мерките в град Чънду

В момента инфектирани с COVID-19 има в цялата страна. През последните два-три дни носители на болестта бяха открити в академични кампус в Пекин. Това докара до затварянето му и сега 150 души - преподаватели и студенти, са трансферирани в централизирано място за карантина, това съобщи за Българска национална телевизия " Денят стартира " журналистът Тодор Радев от Китайската медийна група.



В момента най-строги са ограниченията в град Чънду - един от огромните индустриални центрове. Още преди десетина дни с началото на следващата вълна на COVID-19 там на практика е въведен локдаун. Хората имат право да напущат домовете си единствено с цел да създадат тест или да си напазаруват хранителни и други ежедневни артикули, изясни той.

Икономическите ограничения поради използването на ограничавания за нулева заразяемост не могат да бъдат оценени в цялост, само че те са отрицателни. Безспорно най-засегнат от ограниченията в Китай е дребният бизнес, който е значима част от стопанската система, акцентира Радев. Освен това рестриктивните мерки за пътешестване се отразяват неприятно на туризма, който за поредна година не съумява да се възвърне. Той добави, че ограниченията в Китай не се обвързват с времеви рамки. Разработката на ваксини продължава, само че няма оповестена акция за следваща имунизация. Хората одобряват като нужда наложените ограничения

Тодор Радев подчертава, че Китай продължава да бъде главен промишлен център. По думите му зависимостта от Китай на западните страни е политическа мярка, която ще бъде прокарвана през идващите години, изключително поради геополитическите разделения в света. Едва ли обаче в скоро време Китай ще може да бъде сменен. Дори и в сегашната обстановка Китай продължава да поддържа доста положителни търговски връзки с целия свят, в това число и със Съединени американски щати, с които имат " съществени търкания към Тайван, означи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР