В момента започва да имитира Гърция. Властите в София разтягат

...
В момента започва да имитира Гърция. Властите в София разтягат
Коментари Харесай

От Северна Македония пак се зъбят - този път Стево Пендаровски: България имитира Гърция

В момента стартира да имитира Гърция. Властите в София разтягат във времето договарянията. Това сподели за двустранните ни връзки в изявление за локалната телевизия " Канал 5 " македонският президент Стево Пендаровски

" Ако действително желаете да спазвате европейските критерии за участие в Европейски Съюз ние ще приключим договарянията за един следобяд. Договорът от 2017 година за другарство с бе контрактуван за един следобяд от Зоран Заев и Бойко Борисов, тъй като той е копие на оня от 1999 година, подписан от Иван Костов и Любчо Георгиевски ", сподели Пендаровски.
свързани новини7838на 17.12.2021
Пендаровски съобщи, че се опасява от гръцки сюжет. " Аз персонално се опасявам, дай боже да не съм прав. Но, това което споделя Кирил Петков - да създадем 5-6 групи и 6 месеца да преговаряме и това нещо да продължи дълго време. Основният проблем с е историята. По отношение на пакета 5+1 и там където се приказва за откриването на досиетата на тайните служби и преследването на лицата с българско съзнание от 1945 до 1990 година, ние сме съгласни с това, само че не може да приемем, че до 1944 година сме говорили на акцент ", сподели още президентът на РСМ, предава БГНЕС.

" Нашите позиции за пакета 5+1 са изпратени, само че вие несъмнено, както и обществото ни, не знаете, че ние не сме получили формален отговор. Когато се срещнем на улицата, в случай че аз Ви кажа " Добър ден ", а вие обръщате глава. За какво става дума тук? ", сподели още Пендаровски.

" Преди това имаше португалско предложение. Техният външен министър съобщи своите оферти в и София. Тогава от българска страна споделиха - трябват ни 5-6 дни за отговор. До през днешния ден няма фиктивен отговор от българска страна. За какво приказваме? Дали ти в действителност искаш да преговаряш с мен или единствено разтягаш това състояние. Единствената причина като опрощение е обстоятелството, че там имаше три пъти избори за една година. Това единствено по себе си е казус ", съобщи още Стево Пендаровски.

" Аз съм оптимист за връзките с единствено, в случай че Петков направи нов метод в договарянията ", добави Пендаровски.

" Има едно изказване, което доста ми харесва. Ако той резервира позицията си, че историята не е единственият канал за връзка - аз ще подпиша това с двете си ръце. През последните години нямаше никакви договаряния, с изключение на за историята. Българската страна акцентира доста на историческата комисия. За Коридор №8, за енергетиката изобщо не ставаше дума. Те ни споделяха: от напредъка на историческата комисия ще зависи зелената светлина за вас. Петков звучи рационално, само че всяка хвалба за новия български министър председател, аз персонално ви удостоверявам, че е контрапродуктивна за него ", изясни още Пендаровски.

По отношение на вписването на българите в македонската конституция той счита, че това е тактическа игра от българска страна.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР