В момента, за съжаление, живеем във време, в което повечето

...
В момента, за съжаление, живеем във време, в което повечето
Коментари Харесай

Искате да счупите рутината - танцувайте!

В момента, за жалост, живеем във време, в което множеството от нас живеят извънредно имобилен метод на живот. Много хора работят в офис работни места, които изискват лимитирани до нула придвижвания.

Това обаче опонира изцяло на това, което телата ни са основани. Хората са проектирани да се движат, разтягат и вървят.
 Световен ден на танца: Как танците усъвършенстват физическото и психическото ни здраве Световен ден на танца: Как танците усъвършенстват физическото и психическото ни здраве
Отбелязван на 29 април всяка година, Международният ден на танца се чества, с цел да насърчи хората по целия свят да танцуват повече и да...

Погледнете по какъв начин са живели нашите предшественици. Те са прекарвали повече време в придвижване и поддържане на физическа претовареност повече от нас в този момент. Те също нямаха телефони или технологии, които да ги държат неподвижни. И по този начин, колкото повече се разсейваме от най-новите технологии или седим пред умопомрачителната действителност, която демонстрира T.V., толкоз повече се ограничаваме да се занимаваме с тези вътрешни проблеми, които държим скрити вътре.

Някои хора може да се усещат по този начин, като че ли вършат всичко допустимо, с цел да включат някаква форма на извършения в живота си, тъй че да не останат стоящи или седнали на едно място.

Допълнителни проучвания обаче демонстрират, че до момента в който присъединяване в извършения е потребно за вашето здраве, има доста изгоди от свободното придвижване. То предизвиква построяването на сигурна връзка сред мозъка и тялото, което е жизненоважно за психическото и физическото здраве. Един час на бягащата пътека към момента може да се смята за лимитирано придвижване, когато го сравните с танцов клас, където придвижването не е лимитирано.

Свободното придвижване предизвиква проучването и упражненията.
 Какво може да каже човешкото тяло? Гледайте на ONE DANCE WEEK Какво може да каже човешкото тяло? Гледайте на ONE DANCE WEEK
Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си " СОМА " на 4 октомври в Дом на културата " Борис Христов ", Пловдив. В това танц...

Танцьорите могат да изследват скокове, седене, люшкане, търкаляне, пълзене и доста други, което безспорно е доста по-взискателно от повтарящите се придвижвания във фитнеса.

Журналист на The Metro UK, Натали Морис, изследва разнообразни типове часове по придвижване в публикация за 2019 г.: „ Изследвайки другите равнини на придвижване, пълзене, търкаляне, скачане и приклекване, ние отключваме сложността и разнообразието на това по какъв начин телата ни могат да се движат. И най-хубавото в него е, че той е напълно функционален. Плавността на напредването през разнообразни равнища със примес от избухливи и следени придвижвания оказва помощ за възстановяване на салдото и координацията, попречване на пострадвания и освобождение на напрежението в нервната система. "

Наскоро зародила наклонност във Англия е потреблението на действия, свързани с деца, за възрастни. Например въвеждането на „ Bouncingham Castle “, който е подскачащ палат единствено за възрастни. Този тип активност ни връща в детските ни дни, когато си спомняме живота да бъде нехаен, не сме мислили по какъв начин сме се движили, а просто сме приели всички форми на придвижване, от търкаляне в тревата до отскачане в огромен надуваем палат. Докато порастваме, ние виждаме придвижването като показване на детството и подсъзнателно виждаме седенето или лимитираното придвижване като знак за зрялост. Обаче нещо, което наподобява забравяме, е, че до момента в който работим интензивно като персони, ние също би трябвало да отделим малко време, с цел да се освободим. Отнемането на време да бъдете свободно движещ се възрастен може да направи работещия възрастен във вас доста по-ефективен!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР