В момента всички пазари и витрини с плодове и зеленчуци

...
В момента всички пазари и витрини с плодове и зеленчуци
Коментари Харесай

Какво да сготвим с тиква: 14 бързи есенни рецепти

В момента всички пазари и витрини с плодове и зеленчуци са цялостни с тикви. А тиквата е един в действителност изумителен зарзават, поради многочислените си потребни хранителни качества.

Тиквите спадат към плодовите зеленчуци.

Твърди се, че историята на тиквата стартира още преди 5000 години в далечно Перу, а точно индианците са първите хора, занимавали се с развъждане и отглеждане на тикви. Археологически разкопки потвърждават това изказване.
 Thinkstock  Спаси възглавницата и кожата си с Мицеларна вода 3 в 1 от NIVEA Edna предлага Спаси възглавницата и кожата си с Мицеларна вода 3 в 1 от NIVEA
Тиквата е добър източник на минералите калий и фосфор, калций, магнезий, желязо,мед и кобалт. Има високо наличие на витамин С - към 15 мг в 100 г, както и каротин, целулоза (около 1 г).

Тиквата е много богата на пектин и витамините В1, В2 и РР. Семките на тиквата са прословути с отличните си хранителни и лечебни свойства. Вкусните тиквени семки съдържат доста масла, белтъчни и смолисти субстанции. При консумация не трябва да се осоляват доста. Полезни са за страдащите от хронични чернодробни възпаления, гастрит, колит, анемия, хипертония и остеопороза.щ
 Thinkstock
А за всички фенове на есенното меню с тиква, споделяме 14 бързи и доста вкусни предписания с тиква, кликнете върху мечтаните от вас, с цел да научите повече по какъв начин да си ги сготвите вкъщи:

Как се прави: печена тиква

Тиквени меденки с мирис на есен

Чийзкейк с тиква

Карамелени кубчета от тиква

Киш с риба звук, праз и тиква

Разядка с тиква за 20 минути

Постна питка с тиква

Кекс от тиква

Паста с тиква

Пикантна крем чорба от тиква

Сладки с тиква

Есенна баница

Топла салата

Техника за тиквено пюре
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР