В момента вносът на украинско зърно, слънчоглед и сухо мляко

...
В момента вносът на украинско зърно, слънчоглед и сухо мляко
Коментари Харесай

Министър Гечев: Вносът на украинско зърно не се разпределя справедливо в ЕС

В момента вносът на украинско зърно , слънчоглед и изсъхнало мляко в някои страни се прекратява , а България желае да има заслужено систематизиране в целия Европейски съюз /ЕС/. Това разяснява земеделският министър Явор Гечев в ефира на „ NOVA “. Той удостовери, че страната ни също може да ограничи вноса на украинско зърно по образеца на Унгария и Полша, припомняйки, че сме настояли Европейската комисия /ЕК/ да реши казуса още през септември предходната година.

„ Вече шест месеца чакаме Европейска комисия да реши – на най-високо равнище е повдигано този въпрос. Какво да създадем, да оставим българските фермери да банкрутират “, пита аграрният министър и показа, че е отчаян от изказването на представителя на Комисията , че „ комерсиалната политика на Европейски Съюз е изключителна подготвеност на цялата общественост “.

На сред 800 и 900 милиона лв. се пресмятат загубите на родните производители, които няколко пъти излизаха на митинги, съобщи Гечев. Според него новото Народно заседание ще одобри предлагането на служебния кабинет да се вкара таван на надценките на някои хранителни артикули.

„ Дадохме задоволително положителни образци за изкривяването на пазара и мисля, че към този момент е назрял моментът. Икономиката се нуждае от избрани регулации, тъй като в случай че няма такива, пазарните способи се нарушават “, разясни той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР