В момента властите в редица европейски страни обсъждат и приемат

...
В момента властите в редица европейски страни обсъждат и приемат
Коментари Харесай

Не сте роби? А какви сте? frognews.bg

В момента управляващите в редица европейски страни разискват и одобряват пакети от ограничения, които ще им разрешат да избегнат енергийна рецесия, която може да бъде последвана и от криза. Предвиждат се даже промени в държанието на потребителите - мярка, чийто капацитет се оказва много висок.

И така… От началото на на годината в Нидерландия е реализирано понижение с една трета на потреблението на газ. Шампионски резултат, който намира почитатели и в други страни.

 

Данни от гръцкия оператор на електроенергийната мрежа ADMIE демонстрират спад в потреблението на електрическа енергия през юли, като семействата на ток със приблизително и ниско напрежение и предприятията са понижили потреблението с 27.7% в съпоставяне със същия месец на предходната година.

Гърция може не е наложила наложителни енергоспестяващи ограничения, само че това не е спряло семействата и бизнеса да саморегулират потреблението си, с цел да понижат разноските.

 

В Германия министърът на стопанската система Роберт Хабек приказва за „ обилни икономии на газ " посредством „ общонационално изпитание ". В тази връзка немското държавно управление одобри две постановления със съответни ограничения. Едното от тях влиза в действие на 1 септември т.г. и ще важи до 28 февруари следващата година, а второто – от 1 октомври за период от две години. Преди това то би трябвало да бъде утвърдено от Бундесрата – Горната камара на немския парламент.

 

Дори Испания, която няма никаква взаимозависимост от съветския газ, вкарва ограничения за икономисване на сила. Столицата Мадрид ще свие с към 10 на 100 потреблението си на ток и газ. По този метод управляващите взеха решение да бъдат солидарни с останалата част от Европа. " Време е да бъдем солидарни, време е да покажем, че няма да поносим рекет и експанзия против която и да е страна членка на Европейския съюз ", съобщи Тереса Ривера, министър на екологията.

" Мисля, че е извънредно време в Европа да се подготвим за възможния дефицит на газ ", споделя Бен Макуилямс от брюкселския изчерпателен център Bruegel. Според него някои търпими жертви могат да дадат отлични резултати и съветският рекет да не успее.

 

България с пренебрежимо малко количество употребен газ спрямо изброените страни. Но точно у нас въпросът с газовите доставки се драматизира най-вече. Това идва от политизирането на казуса и слагането му в плоскостта на връзките с Москва и „ Газпром “. Служебното държавно управление на президента Радев, отпред с Гълъб Донев от първия ден стартира пропаганда за обновяване на диалозите с съветската компания. Това наподобява като рухване на колене и търсене на амнистия за нещо.

 

Воплите на енергийния министър за това по какъв начин ще загубим възможен арбитраж от „ Газпром “ пък напряко са национално изменничество. Всичко това може да е мас за ушите и душите на путинофилите у нас, само че за страната, бизнеса и редовите жители е позорно държание на васал… За да аргументира с нещо пропагандните опорки, кабинетът „ Донев “ и платени или доброволни пропагандатори на Кремъл, от заран до вечер плашат популацията с апокалиптични картини по какъв начин ще мръзнем, ще гладуваме и напряко ще умираме през зимата. Така ни плашеше Борисов и неговия НОЩ, че ще ни изнасят в черни чували, ще измираме всеобщо и гробищата ще се препълнят…

 

По-богати и с неосъществим (поне в скоро време и средносрочно) стандарт на живот страни към този момент ползват ограничения за икономисване на газ и ток. Повечето го вършат добоволно и изцяло осъзнато – такова е времето. Те отхвърлят мисълта да бъдат подвластни и изнудвани от агресора Путин, който води отвратителна война в Украйна и си разрешава да заплашва с нуклеарна злополука света.

 

Всичко това е ориентирано освен към връщане в лоното на Москва, само че и към сатанизиране на „ прогнилия Запад “ и затихващите функционалности на Европейски Съюз и НАТО, този „ международен агресор “.

 

Да, рецесия има. Да, ще бъдем наранени от инфлацията. Но индустрията няма да спре поради дефицит на газ. Нито топлофикациите – ще минат на мазут, както към този момент е правено. Това е ситуацията и то е провокирано от водещата се война на Русия против Украйна. У нас обаче има субекти, които даже Путин да натисне аленото копче на нуклеарните ракети, те ще се умиляват от лика му. Уникална отпадналост, безумие и робска душeвност! Това е по-страшно от всевъзможни рецесии, дефицит на газ и покачване на цените. Щастливите сълзи на тога са най-страшни. Убийци на свободата.

 

Ще наскачат съперниците: Богатите страни могат да си разрешат малко стесняване на колана, само че ние сме небогати. Точно тук е заровено кучето: Те са богати, тъй като са свободни. Ние сме небогати, тъй като обичаме да сме плебеи.

 

Витали Роник

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР