В момента в руското посолство в София, както и в

...
В момента в руското посолство в София, както и в
Коментари Харесай

До свидания, братушки: Само 21 руски дипломати са останали в България

В момента в съветското посолство в София, както и в консулствата на Руската федерация у нас, има общо 21 дипломатически лица, трима консули и 16 души административно-технически личен състав.

Това стана ясно от отговора на служебния външен министър Николай Милков (на снимката) на въпрос на съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов по отношение на това какъв брой души личен състав на съветското посолство са останали у нас, откакто през лятото кабинетът " Петков " предприе невиждани ограничения и изгони голям брой съветски дипломати от България.

През юни някогашният министър председател Кирил Петков разгласи, че 70 души от съветското посолство би трябвало неотложно да изоставен страната ни. Тогава съветските дипломати в България бяха 116 души. Решението на Петков провокира голям политически скандал, а Българска социалистическа партия разгласи, че приключва всевъзможни договаряния с лидера на Политическа партия за сформиране на кабинет.

Кирил Петков провокира и ответна реакция от страна на съветския дипломат в България Елеонора Митрофанова. С безусловен звук тя съобщи, че Русия ще скъса всевъзможни дипломатически връзки със страната ни. В последна сметка Петков отхвърли да се съобрази с Митрофанова, съветските дипломати напуснаха страната със фамилиите си и абсурдът последователно утихна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР