В момента, в който решите да си търсите активно нова

...
В момента, в който решите да си търсите активно нова
Коментари Харесай

Какви уловки крият обявите за работа?

В момента, в който решите да си търсите интензивно нова работа по публикация по една или друга причина, вие към този момент се намирате в една несигурна и напрегната позиция на очакване и очаквания, в която надалеч не всичко зависи от вас самите. Винаги има заплаха да не откриете мечтаната работа – било тъй като сте попаднали на неточен шеф, било тъй като сте улучили фиктивна публикация, било тъй като самите вие сте неподготвени за сходна стъпка.

В днешното динамично време на развити високи технологии, всеки шеф може да прегледа кандидатурата ви под лупа в интернет, без значение от това какво сте вписали в своето CV, в данните си за контакти или в мотивационното си писмо. Затова бъдете оптимално точни, правилни и подробни, не крийте неща, които могат да излязат в един миг нескрито, само че и не си измисляйте легенда, която не можете да покриете при щателна инспекция.Когато кандидатствате онлайн, както вършат множеството хора – в jobs.bg или непосредствено на уеб страницата на компанията - вашето CV и мотивационно писмо са всичко, което работодателя има, с цел да вземе решението дали да хвърли кандидатурата ви в кофата.

Първото усещане при кандидатстване за работа е доста значимо, не забравяйте това. Работодателите са хора като всички нас, тъй че очаквайте те да са сериозни, недоверчиви или напряко арогантни. Колкото по-добре и солидно се визиите при кандидатстване, толкоз са по-високи възможностите да заемете мечтаната позиция. Точността, положителният външен тип и метод на изложение, умеенето да се поддържа връзка и необятната обща просвета са единствено във ваш плюс на едно изявление за работа.

Бъдете нащрек, когато отсявате обявите за работа. Много от тях съдържат прикрит подтекст и вместо да ви наемат примерно за фотомодел, може да се окажете на работа в скришен обществен дом. При надомната работа има доста фирми-фантоми, които ви желаят такса за материали за ръчно-приложен труд и дават обещание огромна облага, само че единствено ви вземат парите авансово и най-после не получавате нищо.

Нереално високите обещани хонорари също постоянно съдържат подводни камъни. Не е необичайност и публикация за персонална асистентка или секретарка да крие завоалирано предложение за лична компаньонка, която да обслужва персоналните потребности на шефа. Други пък се крият зад разгласи, набиращи фрийленсъри по даден план, които де факто правят цялата работа за жълти стотинки, а наелият ги човек прибира цялата облага от плана. Има и постоянно циклиращи по уеб страниците в интернет разгласи за работа, които няма по какъв начин да ви се набият в очи, тъй като една и съща служба постоянно излиза на пазара на труда през избрани интервали от време, което демонстрира, че нещо там не е наред.

За да се върнем за малко към началото на този текст, когато някоя публикация ви заинтересува, отвърнете на потенциялния си предстоящ шеф с неговата тактика и подробно проверете онлайн в интернет информацията за компанията, отзивите на някогашни и сегашни нейни чиновници, сътрудници и съперници.

Това са единствено част от неточните разгласи за работа, с които може да се сблъскате в търсене на професионална реализация, и би трябвало да бъдете деликатни с тях и с сходните им.

Повече препоръки за това по какъв начин да аплайваме за нова работа и по какъв начин да се предпазим от клопките, които крият някои разгласи, може да прочетете в новата онлайн медия „ НовиНация “, насочена най-много към младежите. Медията предлага още доста разнообразна информация на всевъзможна тема, забавни четива и текстове, които ще ви накарат да се замислите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР