В момента в България няма Западнонилска треска. Това съобщи за

...
В момента в България няма Западнонилска треска. Това съобщи за
Коментари Харесай

Западнонилска треска в България няма

В момента в България няма Западнонилска тресчица. Това заяви за Сутрешния блок на Българска национална телевизия доктор Магдалена Баймакова от Военно-медицинска академия.

По данни на Европейския център за надзор на заразните заболявания в Европейски Съюз сега има 33-ма души, болни от Западнонилска тресчица. Те са в Гърция, Франция, Унгария и Италия.

Пикът на болестта у нас е в края на август и началото на септември, като в 80% от случаите то минава без признаци или с леко неразположение и температура. Инфекцията се придвижва от комари.

При мощно главоболие, мускулни болки и разбиране на врата, изнемощялост обаче пациентите би трябвало да се извърнат към доктор.

Лечението е ориентирано към преодоляване на признаците. Диагностиката се прави въз основа на резултати проби от кръвни проби и урина.
 6-годишно дете със подозрения за Западнонилска тресчица в Русе 6-годишно дете със подозрения за Западнонилска тресчица в Русе
В Университетската болница в Русе е било признато 6-годишно дете със подозрения за Западнонилска тресчица. То е било с висока температура и болки в корема....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР