В момента в България има над 400 компании, които работят

...
В момента в България има над 400 компании, които работят
Коментари Харесай

Министър Богданов: В България над 400 компании работят в сектор мехатроника и микроелектроника

В момента в България има над 400 компании, които работят в секторите мехатрооника, електроника и микроелектроника. Това са експортно насочени компании, които развиват нововъведения и имат едни от най-модерните производства “. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов на Forum Microelectronics & Mechatronics 2023: Shaping the Future of Technology. Събитието се провежда от Клъстера по Микроелектроника и Индустриални Електронни Системи (КМИЕС), Технически университет – София и Клъстера по мехатроника и автоматизация, осведомиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността. 

По думите на министър Богданов фирмите от секторите мехатроника и микроелектроника имат няколко значими аспекта за развиването на стопанската система на страната. " Компаниите от бранша дават опция на своите фрагменти да работят в съвременни производства и да осъществят новаторски планове “, сподели още той. По думите на Богданов секторите мехатрооника, електроника и микроелектроника са обичайни за България и страната има ясна визия за развиване на техните опциите. " Една от главните ни задания е да даваме тези положителни образци, тъй като те са катализатор на бъдещото развиване “, добави той.

Министър Богданов пожела триумф на форума и прикани да бъдат набелязани съответни стъпки за осъществяване, които да допринесат за развиването на бранша. " В дни на провокации страната и бизнесът би трябвало да работим оптимално близо, тъй че да разбираме техните потребностите, да разкриваме нови пазари и да понижим рисковете “, безапелационен бе той. По време на форума министърът акцентира, че с цел да се подсигурява икономическото развиване на страната, би трябвало да има единодушие сред бизнеса, обществения бранш и просветителните институции. Събитието сплотява водещи компании в региона на микроелектрониката и мехатрониката, университети в България и Европа с експертиза в тези области, специалисти и експерти от България и чужбина, както и политически представители, имащи отношение към развиването на промишлеността, образованието, научните проучвания, нововъведенията и прехвърлянето на технологии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР