В момента в България една от най-големите южнокорейски компании, която

...
В момента в България една от най-големите южнокорейски компании, която
Коментари Харесай

Южнокорейска компания проучва България за строеж на завод за батерии на електромобили

В момента в България една от най-големите южнокорейски компании, която е друга от Хюндай, изследва опцията да направи инвестиция от над 1,5 милиарда евро в цех за производството на акумулатори за електрически коли. Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов пред публицисти в Сеул, съобщи Българска телеграфна агенция.

За тази инвестиция страната ни се конкурира с още две страни, добави Караниколов без да каже техните имена. Предложени са четири местоположения за откриването на подобен цех. Южнокорейската компания, която сега е в София, се е спряла на две от тях, посочи той.

С Хюндай е разисквана опцията за стратегическо партньорство в региона на електрическите коли и основаването на център в България за изпитване на самостоятелни коли. Обсъдени са и за опциите за производството на части за електрически коли - най-много батериите, сподели още икономическият министър на въпрос какви договаряния е имала държавната делегация през днешния ден в Центъра за научноизследователска и развойна активност на компания " Хюндай моутър груп " (Hyundai Motor Group) в град Хуасонг. Тези договаряния обаче нямат общо с инвестицията, която другата южнокорейска компания обмисля за производството на акумулатори за електрически коли в България, посочи Емил Караниколов. Той не пожела да назове името на компанията, тъй като споменаването й създавало проблем на самата компания.

От Хюндай са дали отговор, че български представители би трябвало да се свържат с европейската им централа, с цел да могат нейни представители да проучат какво може да се осъществя в България като стратегическо партньорство, добави министърът на стопанската система.

" В момента не приказваме за инвестиция. Най-важното за нас е да презентираме България като една извънредно добра дестинация за бъдеща тяхна инвестиция. Ако решат в кой от всичките сегменти да влагат, тогава към този момент ще обявим съответна инвестиция ", добави Емил Караниколов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР