В момента усилено се работи по проекта в квартал Запад,

...
В момента усилено се работи по проекта в квартал Запад,
Коментари Харесай

Асеновград влага спестените от обществени поръчки пари за ремонт в Запад

В момента интензивно се работи по плана в квартал " Запад ", като съществени действия, които се извършват, са създаване на нова вътрешна улица, настилка на алеи с плочи и павета, както и настилки към блоковете, сподели пред медии кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов.
На този стадий към този момент са стартирани изкопни действия в зона №6, както и се прави подготовка за основа на детска площадка, спортно игрище и открит фитнес. До момента бе обезпечено финансиране за всички зони, като се изключи №5 - пространството над улица " Стоян Джамсъзов ". От март тази година по Оперативна стратегия " Регионално развиване ", след съвещание на Комитета на наблюдаване към този момент се дава опция на общините да употребява спестения от извършените публични поръчки финансов запас от Инвестиционните си стратегии, за финансиране на нови планови оферти.
Така и пред Асеновград се отвори опция да се обезпечат пари за зона №5 в същия регион. " Направихме разбор и е установено, че имаме икономисан добър финансов запас, който стана факт след осъществяване на публичните поръчки по два плана в общината - благоустрояването в квартал " Запад " (над 960 000 лева) и просветителна инфраструктура (близо 280 000 лева). Или общо спестените средства са в размер на повече от 1 230 000 лв. ", заяви градоначалникът.
Той увери, че са стартирали нужните процедури за освобождение на спестения запас и се готви планово предложение за зона №5. Караиванов даде обещание, че осъществяването на облагородяване на тази зона ще бъде приключено до края на актуалната календарна година. Завършването на плана ще завърши с изцяло асфалтиране на улиците в квартала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР