В момента управляващите правят най-разхитителното харчене в историята от хан

...
В момента управляващите правят най-разхитителното харчене в историята от хан
Коментари Харесай

Николай Василев: В момента управляващите правят най-разхитителното харчене в историята от хан Аспарух досега -

В момента ръководещите вършат най-разхитителното харчене в историята от хан Аспарух до момента и получават най-бързия спад на доверие от целия преход. 

Това съобщи някогашният министър на стопанската система Николай Василев в предаването " 120 минути " по бТВ. Според него България сега харчи рекордно в съпоставени с " отличната 2019 година ". 

" Сложих брояч за българския обществен дълг пред офиса си, тъй като всяко семейство заслужава да знае какъв брой дължи и какъв брой се усилва.  С 362 лв. на секунда се усилва . Ако държавното управление изкара целия си мандат, възнамерява общественият дълг да е 52 милиарда лв., в случай че нещата не станат още по-лоши " , добави той. 

Според него не е време за харчене: " Когато бяха служебни министри, ръководещите в този момент споделиха, че " вода газим, а жадни вървим ". За мен това е грозно изявление. Ще видите един от най-големите проблеми на света - огромната задлъжнялост ". 

Относно препоръчаните ограничения Василев съобщи, че могат да бъдат наречени обществени, популистки, а не антиинфлационни. По думите му те са проинфлационни.

" В първи курс се учи, че когато се харчи повече, се подвига инфлацията. От всички ограничения одобрявам две - едната е прагът на регистрацията по Данък добавена стойност да се усили от 50 000 на 100 000 лв.. Това ще помогне на дребните бизнеси. Ще се избегне огромната администрация ", сподели още някогашният стопански министър. 

Втората мярка, която поддържа, е увеличение на данъчния заем на работещите родители. 

" Винаги съм бил срещу всевъзможни диференцирани намалявания на Данък добавена стойност за дефинира артикули. Чудя се по какъв начин останалите сектори не споделиха, че желаят нулев Данък добавена стойност. Това няма да свърши.  Грешката е, че такива ограничения водят до огромни злоупотреби . В България има най-малко три положителни неща на международно равнище - положителната данъчна система, която е просто и красива, бюджетната политика пред септември 2020 година и националният тим по художествена гимнастика ", изясни той.

Василев разяснява, че започваме да ги унищожаваме. Той би предложил " за приходите 9% плосък налог, печалба  за компаниите - 9% налог, Данък добавена стойност понижен до 18, 19% и понижен за всички браншове еднообразно, а за интернационалния туризъм - 5%. Всички други извършения водят до по-лоши резултати ". 

Според него ограниченията за понижение при зареждането на гориво и замразяването на цените на електрическата енергия субсидират богатите, а не обществено слабите. Николай Василев ги дефинира като " перверзни ".  

" Повечето държавни управления по света изпадат в капан, който сами си слагат, тъй като считат, че колкото са по-големи популисти и колкото повече пари раздават, толкоз по-голям рейтинг ще имат ", разяснява той. 

Според Василев Б ългария от въвеждането на Валутния фонд не дефинира лихви: " Навсякъде лихвите стартират да се повишават и идва края на ерата на евтините заеми. През 2008 година инфлацията беше съвсем равна на сегашната, а заеми бяха двуцифрени ". 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР