В момента Централната избирателна комисия (ЦИК) се подготвя за изборите

...
В момента Централната избирателна комисия (ЦИК) се подготвя за изборите
Коментари Харесай

Росица Матева: ЦИК се подготвя за изборите „две в едно“

В момента Централната изборна комисия (ЦИК) се приготвя за изборите „ две в едно “, сподели в предаването „ Неделя 150 “ по Българското национално радио зам.-председателят и представител на комисията Росица Матева.

Тя напомни, че от дълго време са подготвени с всички документи и бумаги за изборите за Европейски парламент (ЕП), защото повече от година се знаеше, че те ще бъдат в целия Европейски съюз сред 6-и и 9 юни. На 15 март обявихме социална поръчка за действия, свързани с машинното гласоподаване. Няколко дни по-късно обявихме социална поръчка за избор на реализатор за направа на материали за разяснителна акция, добави Матева.

Сега към този момент преработваме всички документи и бумаги, тъй че когато във вторник президентът издаде указите, да можем незабавно да вземем първите решения - да приемем хронограмата, изборните бумаги, първите кардинални решения, с цел да могат и политическите субекти, които ще вземат участие в изборите, да стартират да се приготвят за тях, защото доста бързо по-късно ще стартират и регистрациите в ЦИК за присъединяване в тези два типа избори, разясни Матева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР