В момента топката е в полето на ГЕРБ. Те са

...
В момента топката е в полето на ГЕРБ. Те са
Коментари Харесай

Асен Василев: 2/3 от нашите избиратели са абсолютно против да помагаме на ГЕРБ

„ В момента топката е в полето на ГЕРБ. Те са мандатоносител и победител на изборите. Трябва да зададат решение и да образуват кабинет. Всичко, което можем да създадем като втора партия, е да улесним този развой. Още първия ден в Народното събрание изпаднахме в патова обстановка, тъй като ГЕРБ не си бяха написали домашното и не можа да си избере ръководител.

Предложихме ръководител на ротационен принцип, а по-късно се съгласихме и на стратегия за основните закони, с цел да може страната да отлепи. След това ГЕРБ желаеха да знаят какъв ще бъде съставът на кабинета ни, казахме им го. Седим и чакаме. Конституцията е дала пълномощията на първата политическа мощ какво да се случи ".

Това разяснява в студиото на “120 минути “ зам.-председателят на „ Продъжаваме смяната “ Асен Василев.

Всичко, което те желаеха от нас, го направихме, разяснява съпредседателят на Политическа партия по адрес на ГЕРБ

„ Като съпротива можем да стоим настрана и да гледаме сеира, само че това е зле за страната “, уточни той.

„ Никой не е желал квота в наш проектокабинет. Никой не ни се е обаждал. Разговорите би трябвало да са обществени, а не на закрити врата “, съобщи Василев, а по-късно уточни, че ПП-ДБ също не са желали квоти и общ кабинет не е обсъждан.

Предлагането на състав на кабинет от втората мощ преди първия мандат не е обичаен метод, отговори Асен Василев от Политическа партия

„ Донякъде имаме дежавю след предишните изборите. Тогава декларирахме, че ще бъдем съпротива и видяхме до каква степен се стигна – шумни кавги и Изборен кодекс, който взе половината парламентарно време, и нови избори. Сега се опитваме да сме оптимално градивни, до степен, до която нашите гласоподаватели са нещастни от обстоятелството – „ Защо им помагате? “. Защото това е добре за България “, уточни Асен Василев.

Няма по какъв начин да подкрепим подобен състав на кабинет, безапелационен бе той

 „ 2/3 от нашите гласоподаватели са безусловно срещу “, добави още той.

„ Разликата от предишния парламент е, че най-сетне нещата се случват в него, а не отвън. Парламентът е отражение на протичащото се в българското общество. Откакто сме влезнали в Европейски Съюз, в България се води съответна политика и тя не е толкоз трагична като промяната на комунистическия режим, само че се води политика, при която публичният запас отива при малцина компании, малцина хора. Създават се общество и стопанска система от латиноамерикански вид с извънредно огромни неравенства сред небогати и богати и несъществуваща междинна класа. На който не му харесва да живее в такова общество, му се споделя емигрирай. Обещахме да водим европейска политика “, съобщи Василев.

Какво още разяснява той - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР