В момента тече есенната кампания за прогонване на гризачите -

...
В момента тече есенната кампания за прогонване на гризачите -
Коментари Харесай

Столичани обезпокоени от нашествие на плъхове

В момента тече есенната акция за прогонване на гризачите - в шахтите се слагат препарати, които са задоволително нападателни за вредителите, само че са щадящи за здравето на хората
За свръх популация на гризачи в столицата, алармираха слушатели на . В снимков материал, изпратен до БНР, се виждат плъхове в центъра на града.
 Снимка: Калоян Ботев посредством БНР
Столичната районна здравна ревизия дава наставления до " Софийска вода " за най-малко две обработки годишно против гризачи и инсекти в канализационната мрежа.  " В момента тече есенната акция за прогонване на гризачите. В шахтите се слагат препарати, които са задоволително нападателни за вредителите, само че са щадящи за здравето на хората ", сподели Владимир Гълъбов - старши управител Комуникации в " Софийска вода ".

" Това са едни сложни ограничения, които са свързани с дератизация и стерилизация. Обикновено се прави два пъти в годината - в пролетния и в есенния сезон. Ние не можем да дадем отговор какво води до взрив на една популация. Обикновено след подаване на такава информация, ние можем да правим в допълнение дейности с препарати ", изясни Владимир Гълъбов.

Той добави, че в София, сдружението обработва към 20 000 шахти годишно.
 Снимка: Калоян Ботев посредством БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР