В момента такса смет за жилищни имоти е 0,98 промила

...
В момента такса смет за жилищни имоти е 0,98 промила
Коментари Харесай

Такса смет във Варна няма да скача


В момента такса боклук за жилищни парцели е 0,98 промила от данъчната оценка и е една от най-ниските в страната.
С единогласие общинските съветници утвърдиха оферти от кмета план на план-сметка "Чистота " за идната година. За почистването на града са заложени малко над 29,65 млн. лв..

В актуалната план-сметка е включен ориентировъчен излишък в размер на 2,15 млн. лв. От тях 1,15 млн. лв. са за прехвърляния към Община Аксаково, които няма да бъдат преведени през 2017 година, и 1 млн. лв. - от преизпълнение на приходите от такса битови боклуци. Планираните приходи от такса боклук следващата година са в размер на 27,5 млн. лв..

В разходната част 11,2 млн. лв. са планувани за неутрализиране, преработване и оползотворяване на битовите боклуци в уреди и цех за преправка на твърдите битови боклуци. За сметосъбиране и сметоизвозване са заделени 9,1 млн. лв., а за разчистване и поддържане на чистотата на публичните места - 9,3 млн. лв.. От тях 5,2 млн. лв. са планувани за ръчно и механизирано разчистване и миене на улични платна, спирки, площади, тротоари, подлези, пешеходни зони и други Предвидените за зимно разчистване средства са в размер на 1,2 млн. лв., което с близо 300 хиляди лв. по-малко спрямо актуалната година. За поддържане на чистотата на Морската градина са планувани 200 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР