В момента страната ни води преговори с България, които са

...
В момента страната ни води преговори с България, които са
Коментари Харесай

Наследникът на Зоран Заев: Време е ЕС да ни определи дата за преговорите

В момента страната ни води договаряния с България, които са основани върху европейските полезности и в тях се зачитат всички признати резолюции. Това сподели новоизбраният водач на ръководещия Социалдемократически съюз в районен съд Македония Димитър Ковачевски по време на първото си обществено изказване. Той зае мястото на Зоран Заев, който бе на този пост от 2013 година, съобщи БГНЕС.

Ковачевски завоюва доверието на членовете на партията, които през вчерашния ден гласоподаваха на ексклузивен избор за нов водач на групировката. За Ковачевски са дали своят вот 37 649 души от общо 44 406 дали своят вот. Останалите двама претенденти Фросина Ременски и Йован Деспотовски получиха надлежно по 2836 и 3319 гласа. Досегашният ръководител Зоран Заев се отдръпна от поста след загубата на локалните избори на 31 октомври тази година.
Не сме трансформирали позицията си за районен съд Македония, безапелационен е министър председателят
Няма смяна в българската позиция във връзка с районен съд Македония. Няма нещо, което обществеността да не знае. Позицията ни е непрекъсната и...

Попитан по какъв начин ще позволи разногласието сред РСМ и България, в случай че получи мандат за сформиране на новото държавно управление в Скопие, Димитър Ковачевски отговори по следния метод: " В момента страната ни води договаряния с България, които са основани върху европейските полезности. В тях се зачитат всички признати резолюции. Ще продължим в този дух. След като сме получили четири позитивни отчета на Европейската комисия, в този момент е време Европейският съюз да дефинира дата за осъществяване на първата междуправителствена конференция и за започване на договаряния за присъединение ".

Новият водач на СДСМ заяви, че в управителните органи на партията към този момент са почнали диспути за бъдещите назначения в държавното управление, само че би трябвало да се изчака решението на Централния съвет на СДСМ. 

47-годишният доскорошен заместител финансов министър Димитър Ковачевски е роден в гр. Куманово през 1976 година Той е лекар на икономическите науки, следва в американския лицей в Скопие, а преди този момент учи в Минесота, Съединени американски щати. През 2011 година специализира ExEd по цифров маркетинг в бизнес учебното заведение в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора. Неговият татко е някогашен кмет на Куманово и някогашен дипломат в Черна гора.

Преди да заеме поста на зам.-министър Димитър Ковачевски работи в редица телекомуникационни оператори като Дойче телеком, One -vip и A1. Участва в голям брой бизнес инициативи в Литва, Словения, Турция. През миналата година той бе част от Икономическия съвет на македонското държавно управление, което трябваше да се оправи с провокациите от пандемията.
Над 70% от българите държат на изрично разрешаване на разногласието с районен съд Македония
Над 70% от българите считат за по-важно уреждането на връзките сред районен съд Македония и България, в сравнение с пътя на Скопиe към Европейск...

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР