В момента сме във предпоследното стъпало на вируса с между

...
В момента сме във предпоследното стъпало на вируса с между
Коментари Харесай

Проф. Витанов: На предпоследното стъпало на вируса сме!

 " В момента сме във предпоследното ходило на вируса с сред 20-40 новозаразени. Следващият постоянен сюжет е с новозаразени сред 0 и 20 души. След последното ходило отиваме на изхода, където написа " Край на болестта за здравната фаза за този сезон ", сподели в ефира на бТВ проф. Николай Витанов от Националния действен щаб за противопоставяне на ковид.

" Имаше седмица 50-70, само че има и едно ходило 100+, за кото знаем какво ще се случи, както разгласи министър председателят. Има и едно ходило още нагоре, на което табелата написа " " Яко ще измрете ", разяснява още проф. Витанов. Той очква след 20 юни болестта напълно да затихне, а съществена ричина за това е топлото време. " Зависи какво ще е държанието на вируса. До в този момент е имало 2 пандемии от сходни вируси и те не са се появявали повече. Съществува вид този вирус да отшуми от единствено себе си, а може и да се отдръпна в страни, където в този момент е зима и когато при нас стане зима да се върне мутирал ", сподели още проф. Витанов. Според него най-вероятният вид е коронавирусът да се върне, само че в доста по-лека форма.

Ако имаме медикаменти или ваксина до второто завръщане на вируса, няма да има второ прекъсване на стопанската система и повторна сходна обществена изолираност счита специалистът. Мерките, които дадоха резултат е носенето на маски и слагането под карантина на завръщащите се от чужбина, добави Витанов. Доста значимо, че държавното управление послуша специалистите, в други страни не го направиха и се видя какво стана, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР