В момента сме в три големи кризи, а никой не

...
В момента сме в три големи кризи, а никой не
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Третият мандат дава временно решение на проблемите

„ В момента сме в три огромни рецесии, а никой не приказва за тях. Криза на българската нация, в случай че нацията е сложена пред тестване за своята вероятност, то тогава страната би трябвало да реши този проблем. Друга рецесия е рецесията на държавността и третата – в съда. Ако партиите не слагат тези три казуса за разглеждане, няма да има ефективност‘‘. Това съобщи Янаки Стоилов по Българска национална телевизия.

Трябва да има разяснения по отношение на равнището на енергийните доставки, за какво се подменя тематиката за диверсификацията, би трябвало да се направи и оценка на плюсовете и минусите от приемане на еврото – това визира всеки един човек, външната политика би трябвало да бъде уравновесена, а не да се трансформираме в инструмент на непознати ползи, разяснява Стоилов във връзка належащите проблеми.

Той акцентира основната роля на правосъдната система и значимостта от ефикасното и поредно противопоставяне против корупция, само че и потребността от останали ограничения за извеждане на България от рецесията. „ По значимите тематики – енергийните доставки, еврозоната, външната политика, както и във връзка трите рецесии няма сходства сред парламентарно показаните партии, те приказват единствено за корупция и се упрекват взаимно, а би трябвало да има ефикасна работа точно по тези основни тематики. В третия мандат е допустимо някакво решение, само че краткотрайно, не виждам решение на проблемите, най-малко засега‘‘, сподели Стоилов.

Относно разпада на обединението, някогашният мин. на правораздаването уточни ненавременното взимане на решения. „ Докато бях министър желаех от Държавната финансова ревизия да извърши инспекция по отношение на публичните поръчки за пандизите – за доставката на храни и т.н, а те чак неотдавна излязоха със мнение, че такава инспекция е нужна и вероятно някакви промени ще бъдат подхванати, а не е обикновено да има такива забавяния. “

Стоилов разяснява и рецесията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, заявявайки, че партиите би трябвало да имат позиция по отношение на т.н аутсорсинг и потребността от вдишване на такава контролна активност от държавни структури, а не от частни компании. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР