В момента сме в състояние на вето. Именно с това

...
В момента сме в състояние на вето. Именно с това
Коментари Харесай

Румен Радев от Брюксел за РСМ: В момента сме в състояние на вето


„ В момента сме в положение на несъгласие. Именно с това решение, което успяхме с доста старания да прокараме в преговорната рамка – началото на договарянията да стартират единствено и само, откакто българите се впишат в конституцията на нашата съседка. Те досега не са вписани и договаряния не са стартирани. Това е положение на несъгласие “.

Това съобщи президентът Румен Радев за Северна Македония от Брюксел, където ще взе участие в изключително

Темата Северна Македония не е в дневния ред на съвета, само че ще бъде повдигната от Радев. България чака безапелационна инсититуционална реакция от РСМ и незабавни дейности.



„ Ще употребявам опцията да слага изключително казуса с повишената експанзия и ескалиращата антибългарска акция в РСМ, която към този момент води до закононарушения от ненавист – палежи, пукотевица по наши културни клубове, физическо принуждение над македонски българи и български жители. Ще прикани доста ясно своите сътрудници за повече взаимност и ангажираност за правата на македонските българи. Нека Европейски Съюз да наложи мониторинг и гаранция за съблюдаване на правата им “, сподели още президентът.

Президентът разяснява от Брюксел и тематиката с мигрантския напън и защитата на границата. По думите му нашите запаси са незадоволителни и е нужна поддръжка от Европейски Съюз.

„ Все повече водачи се афишират за по-силна поддръжка за България в защитата на нашите граници. Охраната на външните граници, би трябвало да бъде ангажимент на всички страни членки. Само преди дни предеседателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че вложението в защитата на българо-турската граница би трябвало да бъде приоритет. Ще слага и опцията да се започва пилотен план за усилване на защитата с финансиране от Европейски Съюз “, сподели Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР