В момента Северна Корея представлява най-голямата опасност за сигурността на

...
В момента Северна Корея представлява най-голямата опасност за сигурността на
Коментари Харесай

САЩ: Рискът от война с КНДР нараства всеки ден

В момента Северна Корея съставлява най-голямата заплаха за сигурността на Съединени американски щати и заплахата от война с тази страна нараства всеки ден.
Това съобщи президентският асистент по националната сигурност ген. Хърбърт Макмастър в тирада в Президентската библиотека на Роналд Рейгън в щата Калифорния.
В отговор на въпроса усилва ли се заплахата от евентуална война с КНДР след последния й опит с балистична ракета Макмастър отговори: " Мисля, че тя нараства с всеки ден “. Той добави, че севернокорейците усъвършенстват ракетните си благоприятни условия с всеки нов тест.
На 29 ноември Пхенян извърши първия си от 15 септември опит с ракета от нов вид " Хвасон-15 ". По време на 53-минутния си полет тя се издигна на височина 4475 км и преодоля разстояние от 950 километра. Ракетата падна в Японски море на 250 км от северната японска префектура Аомори.
Дестабилизиращото държание на Русия е повишено доста
Съединени американски щати би трябвало да се опълчват на дестабилизиращото държание на Русия , само че и да намират общи сфери за допустимо съдействие с Москва.
Това съобщи той по тематиката с Русия.
По думите му през последните години дестабилизиращото държание на Русия е „ повишено доста “. Към това държание той уточни опитите за „ подкопаване на демокрациите “ на Запад, а също „ дезинформации, агитация, ориентирани към разкола на обществеността ".
В същото време Вашингтон би трябвало „ са търси сфери на съдействие с Русия “, уточни помощникът. „ Искаме да избегнем световен спор с Русия “, посочи Макмастър, добавяйки, че „ това няма да бъде в безстопанствен интерес “.
Той сподели също, че Русия се пробва да се намесва в изборите в други страни. По думите му „ ръката на Москва се вижда “ в такива събития като референдумът за самостоятелност на испанската Каталуния и идните президентски избори в Мексико.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР