В момента семействата в Испания спестяват 4,9% от брутния си

...
В момента семействата в Испания спестяват 4,9% от брутния си
Коментари Харесай

Умеете ли да пестите?

В момента фамилиите в Испания икономисват 4,9% от брутния си приход. Това демонстрират данните на Националния статистически институт. Обикновено разноските и размера на заплата на всеки човек са главните фактори, които дефинират какъв брой средства могат да се спестят всеки месец. Експертите обаче оферират две общи правила в средносрочен и дълготраен проект, с цел да заделите сигурно сумата, която ви дава чувство за сигурност и постоянен буфер при непредвидени условия.

Някои финансови специалисти предлагат Правилото 50/20/30. Според него 50% от приходите ни би трябвало да се използват за главните ни разноски, 20% за спестявания и 30% за персонални разноски. Други обаче предлагат да се отделят закрепени 10% от месечния чист приход за спестявания.

Въпреки че си поставяте ясна цел, опцията да я приложите на процедура допуска надзор и най-много доста неизменност. Ето и някои препоръки, с цел да спестявате дейно:
Контролирайте разноските: Знаете тъкмо какъв брой са изразходвани и какво е от значително значение за усъвършенстване на спестяванията. Затова може да е подходящо да се сътвори седмичен способ за икономисване, където можете да запишете всяка направена покупка или разход. По този метод, откакто имате всички разноски, можете да ги групирате в категории, да ги сортирате по приоритет и да премахнете ненужните разноски.Сравнявайте цените: Извършването на " пробна "  покупка онлайн с постоянно купувани артикули да вземем за пример ви оказва помощ да откриете къде можете да спестите най-вече.Поставете си цели: Един от най-хубавите способи да спестите пари е да си поставите цел. Помислете за какво желаете да спестите, може би ще се ожените, планирате почивка или спестявате за пенсия. След това решете какъв брой пари ще ви трябват и какъв брой време може да ви отнеме, с цел да ги спестите.Отворете си спестовна сметка: Заделянето на избрана сума на месец, незабавно откакто получите заплатата си, може доста да улесни тази спестяването. Освен това множеството банки оферират разнообразни спестовни артикули, които карат вложените пари да порастват, тъй че освен спестявате, само че и печелите пари.
Ето и няколко хрумвания за понижаване на ежедневните ви разноски. Регулирайте електрическата мощ, с цел да пестите електрическа енергия, изключвайте на уредите в режим на подготвеност и коригирайте разходите за отопление. По същия метод можете да спестите вода, като промените обичайните домашен уреди с такива с етикет A +, A ++ или A +++. 

По отношение на разноските за отдих или развлечения можете най-малкото да отмените неизползвани абонаменти, изключително тези, които се възобновяват автоматизирано.

И най-после, целесъобразно е да си дадете време за размисъл. Когато се изкушите да извършите несъществена покупка, изчакайте няколко дни. В доста случаи ще се радвате, че не сте го създали, като по този метод избягвате импулсивните покупки.  

Източник:  

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР