В момента се водят дела за няколко милиона лева само

...
В момента се водят дела за няколко милиона лева само
Коментари Харесай

Мария Черешева: Водят се дела за милиони само срещу няколко медии в България

„ В момента се водят каузи за няколко милиона лв. единствено против няколко медии в България. Водят се каузи против „ Медияпул ”, BIRD, „ Биволь ” и по-малки самостоятелни издания. Друг метод за прилепяне на публицисти е да ги упрекват, че са част от проведени незаконни групи, както се случи с сътрудниците от BIRD ”. Това съобщи Мария Черешева – зам.-председател на Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ-България) и водеща на предаването " Кой приказва? " по Дарик радио пред.

Винаги властови ползи стоят против свободното слово, изясни Георги Лозанов – другият събеседник. „ Най-лесният метод да заглушиш гласа на журналиста, е като го унищожиш физически. Мълчанието първоначално бе и в памет на това че в международен мащаб през 2022 година има 50% повече починали публицисти през м.г. спрямо 2021 година Друг метод да пренебрегнеш, да заглушиш публицистите – това са обществените медии ”, изясни Лозанов.

„ Социалните медии са информативен битак. При тях няма публицистична отговорност ”, безапелационен е някогашният ръководител на Съвет за електронни медии.

Мотивът му е, че в обществените медии гласове, които не съблюдават професионални стандарти, стартират да постановат мнение. „ И се получава обстановка на пост истина – посредством агитация и напън караш аудиторията я караш да образува мнение, което е против нейния личен интерес. Така беше с Брекзит, с Тръмп и в този момент с войната в Украйна ”, сподели Лозанов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР