В момента се води целенасочена кампания срещу българския туристически сезон.

...
В момента се води целенасочена кампания срещу българския туристически сезон.
Коментари Харесай

Екоминистърът: В ход е целенасочена пропаганда за провал на туристическия сезон в България

В момента се води целенасочена акция против българския туристически сезон. Има информация за агитация сред водещи съветски публицисти, които разискват по какъв начин да се възползват от гърмежа на язовир „ Нова Каховка “, с цел да провалят туристическия сезон на България и на Румъния. Целта е да се реализира неодобрение и митинги за мир. Това съобщи министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

„ За чистотата на морската вода е нужно непрекъснато да вършим проби и да осведомяваме хората ”, изясни той.  И добави, че с началника на Военноморското учебно заведение работят в тясно съдействие и там наблюдават всички водни течения.

„ Наблюдението е непрекъснато. Ситуацията след гърмежа се усъвършенства. В директна връзка съм с сътрудниците си от Румъния и от Украйна, публикуваме получената информация ”, сподели министърът.Според него информацията за замърсяване е част от хибридната агитация против страната ни.

„ Нова Каховка ” е язовир, който е 27 пъти по-голям от язовир „ Искър ” (най-големият язовир в България). Водата от него се размива в морето, само че тя не е достигнала до българските крайбрежия. Заради дъждовете, равнището на река Дунав е нараснало “, акцентира Попов.

„ Морето тази година е кристално чисто. Не може Каховското водохранилище да повлияе на българското Черноморие “, съобщи Веселин Налбантов, заместник-председател на БХРА пред NOVA.

Той удостовери, че понижението на заетостта на хотелите в „ Слънчев бряг ” е към 40-50%. Призивът му е външният министър да свика интернационална среща, на която да изясни за чистотата на морето и че няма заплаха за нашите курорти от замърсяване. Налбантов прикани да има непрекъснат мониторинг на чистотата на морската вода.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР