В момента се търсят решение за плащанията по строежа на

...
В момента се търсят решение за плащанията по строежа на
Коментари Харесай

Зам.-министър Захари Христов: Търсим решение за плащанията по строежа на АМ Хемус

В момента се търсят решение за заплащанията по градежа на Автомагистрала " Хемус ". Бюджетът на организация " Пътна инфраструктура " е прекомерно дребен, с цел да покрие потребностите, които са нужни за настоящи поправки и ново строителство. Това съобщи зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов по Българска национална телевизия.

" Бюджетът на организация " Пътна инфраструктура " е прекомерно дребен, с цел да покрие потребностите, които имаме от настоящи поправки и ново строителство. Там би трябвало да се вдигне бюджета на милиарда или 1,5 милиарда лева, с цел да бъдат подсигурени всички потребности на организацията ", добави още Христов.

Той изясни, че все още не е серпантина работа по градежа на Автомагистрала " Хемус ". Първите три сектора към момента работят и там парите за строителите ще бъдат подсигурени. Проблемите са от четвърти до девети сектор от автомагистралата, където съгласно Христов, документите не е изрядна.

" Това, което нашият екип се пробва да направи и мисля, че значително направихме много неща по тази линия е да върнем разпоредбите в строителния развой ", разяснява той.

Христов разяснява и актуализацията на бюджета и връзката ѝ със строителния бранш.

" Ние сме поискали пари за най-спешните и настоящи потребности на организацията. За първи път казусът не са единствено парите, само че и правната рамка ", добави още зам.-министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР