В момента се правят покупки на двойна и тройна цена

...
В момента се правят покупки на двойна и тройна цена
Коментари Харесай

Радан Кънев: Корупция се крие зад харченето на пари за COVID. Това е цинизъм

В момента се вършат покупки на двойна и тройна цена и зад спешността на Коронавирус се крият корупционни практики. Това е едно равнище на цинизъм, което е мъчно да ги преодолеем.

Това съобщи пред bTV евродепутатът Радан Кънев.

Той разяснява рекондния бюджет на Европейския съюз, който обаче ще бъде привързан с върховенството на правото в държавите-членки.

" Харченето на пари постоянно е въпрос на демократичния развой. Този път има нещо ново, което до момента не е съществувало - обвързването на върховенството на закона с отпуснатите пари. Това е голям честен риск, тъй като нашите деца ще са обвързани с тях. Сегашните образци не са положителни. Разтревожен съм от метода, по който се разходват пари за Коронавирус ", разяснява още Кънев.

По думите му парите от Брюксел са " индивидуален късмет в историята на повече от едно потомство " и задачата му не е държавните управления на страните в блока да имат повече пари.

" Целите са рестарт след Коронавирус, изпреварващо развиване на Европа в софтуерен аспект и зелена стопанска система. Нито едно от тези три неща не участват в проекта на България и това е доста обезпокоително, тъй като значи, че може да не бъде утвърден от Европейска комисия. Тревожни са данните. Борисов непрестанно споделя да не ни съпоставят с Германия. Сравняваме България с Гърция и Румъния и вижадаме - центъра по киберсигурност в Румъния и Microsoft в Гърция. Всички значими тематики в България са подчинени на тяснопартийни предизборни ползи ", разяснява още Кънев.

По думите му ръководството на рецесията у нас не е вярно. Кънев уточни като проблем неналичието на пакет от стопански ограничения, който да върви редом със здравните.

" Няма по какъв начин без ясна и задоволителна помощ за тези хора да преминем през стадия на здравните ограничения. Бих предложил на господин Борисов да създадат сериозен разбор на ограниченията в останалите страни и най-сетне да премислят републиканския бюджет. Този бюджет е писан преди пагубната обстановка. Той планува заеми, внезапно увеличени разходи, само че към държавната администрация. С цялото ми почитание към тях, само че те получават заплатите си във време на рецесия. Малкият бизнес не получава оборотите си. Това явно са сбъркани цели. Въпросът е къде се харчат парите ", разяснява Кънев.

" Основното, което се случи у нас е закъсняването на ограниченията. До момента, в който се вкараха каквито и да било ограничения мина един доста дълъг интервал, който докара до тази обстановка на най-висока смъртност в Европейски Съюз ", добави още той.

Евродепутатът изнесе и притеснителни данни - смъртността у нас на седмична база за миналия месец е със 100% по-висока от тази за същия интервал предходната година.

" Такива данни в никакъв случай не е имало в Европа. В края на ноември над 400 души сме изгубили на ден повече от естественото. Това за два дни са повече от умрелите при произшествия ", уточни още Кънев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР