“В момента се осъществява проекта “Захир”, всички фирми, които ще

...
“В момента се осъществява проекта “Захир”, всички фирми, които ще
Коментари Харесай

ИТН: Всички фирми, които ще получат финансиране по проекта ``Захир`` са близки до ПП


“В момента се реализира плана “Захир”, всички компании, които ще получат финансиране за близки до ПП”. Това съобщи Павела Митова от Има Такъв Народ на ексклузивен брифинг в Народното събрание.

“По време на вота на съмнение, обвързван със бранша енергетика, разказахме за какво се прави заличаването на комплекса в Стара Загора с въглищните ни централи и всичко това е свръзано с плана « Be Lien » и « Захир ». Този план е създаден от настоящия министър на енергетиката Румен Радев, когато бе част от управлението на АИКБ”, напомни Митова.

“В момента се реализира осъществяването на плана Захир, както стана ясно от министерството на нововъведенията и растежа и в този момент разполагаме със лист на всички компании, които ще получат финансиране от ПВУ”, разгласи Павела Митова, след което разяснява, че всичко е обвързвано с водородната котловина и плана « Be Lien » и “Захир”, както и нужните фотоволтаици. “Парите са за милиарди и всички са разпределени за хора близки до ПП”, разясни още Митова. Депутатът от Има Такъв Народ разяснява, че 132 млн. лева ще отидат при Васил Велев-сегашният началник на АИКБ, където е работил министъра на енергетиката Румен Радев и е разработвал плана си “Be Lien »

« Попитала съм министерството на енергетиката въз основата на какъв критерии тези планове са утвърдени по ПВУ. Апелирам за цялостна бистрота по тези процедури. Те вършат това котловина за зелен водород”, добави Павела Митова. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР