„В момента се опитваме да я изясним. Малко от малко

...
„В момента се опитваме да я изясним. Малко от малко
Коментари Харесай

Митов захапа Петков: Нямал позиция за напрежението НАТО-Русия, думите му – „глупост“ и „щуротия“

„ В момента се опитваме да я изясним. Малко от малко нещо стартира да излиза наяве, само че със забавяне “, уточни депутатът от ГЕРБ в предаването „ Лице в лице “ по bTV, а задачата на партията, която сега играе роля на съпротива, била да разсъни държавното управление.

„ Казаното от Петков досега: „ Ние сме за дипломация и за мир “ не е тактика. Премиерът пристигна в Народното събрание, не отговори на нито един въпрос, повтори същите неща, които ни сподели и на 21 януари. Просто в случай че тогава сподели шест фрази, в този момент сподели 26. Според премиера позицията ни е „ консистентна “. Консистентността на една позиция не е безусловно и наложително постоянно добродетел. Ако позицията е неразбираема и съдържа трафарети и клишета, то нейната консистентност е нелепост, а поддържането й – дивотия. Тук имаме огромен проблем. С министъра на защитата имаме концептуални разлики, само че той най-малко знае какво приказва, до момента в който от министър-председателят Петков не чух никаква тактика “, Митов атакува Петков.

„ ГЕРБ е партия, която стои на твърди евроатлантически позиции. В тази обстановка, в която напрежението пораства, от държава-член на НАТО, каквато е България, се изискват ясни и безапелационни позиции, които да не оставят никакви подозрения къде стоим. Ако се постанова да бъдат ситуирани техника и личен състав в България и в случай че държавното управление има храброст да направи такова нещо, ние ще ги подкрепим. В момента би трябвало храброст, с цел да е ясно, че България не е консуматорска страна, а в моменти на рецесия сме подготвени също по този начин да споделяме отговорността “, е позицията на партията на Борисов.

„ Както имаме консенсус по тематиката за РСМ, по този начин е хубаво да имаме консенсус и по задълбочаващия се спор сред НАТО и Русия “, добави Даниел Митов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР