В момента се обсъжда антикризисна програма, каза министърът на финансите

...
В момента се обсъжда антикризисна програма, каза министърът на финансите
Коментари Харесай

Василев: В момента се обсъжда антикризисна програма

В момента се разисква антикризисна стратегия, сподели министърът на финансите Асен Василев по време на блиц надзор в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

На Коалиционния съвет, извършен в понеделник, бяха остойностени всички препоръчани ограничения. Финално решение няма, когато има, то ще бъде оповестено. Надявам се при започване на идната седмица да има подготвен вид, сподели Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му сигурно ще има съответни ограничения, свързани с цените на енергоизточниците. Ще има и целеви помощи за най-пострадалите от рецесията и ограничения да облекчат работата на бизнеса, с цел да останат повече средства при компаниите. Войната, която стартира през февруари, промени бизнес средата в целия свят. Започна повишаване на лихвените проценти в Съединени американски щати, чака се това да стане в Европа. Трайно се трансформира цената на енергоизточниците, има неустановеност на пазарите на метали и на зърно, както и в логистичните пътища за доставки. Вече се подвигнаха застраховките за влизане на корабите в Черно море, сподели Василев. 

Връщане на цените на енергоизточниците към равнищата от 2018 - 2019 година няма да има, беше безапелационен финансовият министър. Подобна е обстановката и цената на торовете. Нужна е акомодация на бизнеса към новата обстановка и ние даваме време на бизнеса да се приспособява, уточни Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР