В момента се изпълняват ремонти в 15 училища и 21

...
В момента се изпълняват ремонти в 15 училища и 21
Коментари Харесай

Фандъкова: Очаквам до началото на учебната година ремонтите в училищата да приключат

„ В момента се извършват поправки в 15 учебни заведения и 21 детски градини на обща стойност над 4.5 милиона лв.. Очаквам до началото на образователната година строителните действия да приключат и на 15 септември учениците да влязат в класните стаи. В две от учебните заведения ремонтните ще продължат и след началото на образователната година, само че благодарение на шефовете е основана организация при която строителните действия няма да пречат на образователния развой ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията си на ремонта в 20 ОУ „ Тодор Минков ". Тя посети учебното заведение дружно със зам.-кмета на Столичната община Ангел Джоргов и кмета на регион „ Триадица " Димитър Божилов, оповестяват от Столична община.

Със средства отпуснати от Столичната община на регион „ Триадица " се извършва ремонт на покрива на главната постройка и на физкултурния салон на учебното заведение. Ремонтират се и санитарните възли като финансирането е отпуснато на учебното заведение по плана на Столичната община „ София избира децата ".

Дейностите се управляват от регион „ Триадица " и по време на инспекцията на обекта кметът на региона Димитър Божилов увери столичния кмет Фандъкова, че се работи интензивно и строителите ще приключат своята работа седмица преди началото на образователната година. Директорът на учебното заведение Галина Тимова благодари на кмета Фандъкова за разбирането и поддръжката за учебното заведение и осведоми столичния кмет за обособяването и ремонт на нови класни стаи.

„ 20 ОУ „ Тодор Минков " е едно от най- търсените столични учебни заведения и това се дължи на екипа от учители, както и на работа с учебната общественост, положителната връзка сред родители, учители и възпитаници. Изпълнявам уговорката си за обезпечаване на средства, тъй като виждам, че имате ясна тактика за развиване на учебното заведение, в това число за прекосяване към едносменен режим на образование, каквато е и нашата цел ", сподели кметът на София на шефа на учебното заведение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР