В момента се изкърпват 8 км от път ІІІ-2001 Ветово

...
В момента се изкърпват 8 км от път ІІІ-2001 Ветово
Коментари Харесай

АПИ се похвали, че кърпи 8 км селски път

В момента се изкърпват 8 км от път ІІІ-2001 Ветово - Глоджево, а обезпечените средства са над 140 000 лева, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Предприетите ремонтни действия, които се чака да завършат до седмица, са част от ограниченията за подготовка на пътищата за идната зима. Предвижда се и изкъпване на сектори от път І-2 (Е70) Русе - Цар Калоян - Разград, на път ІІІ-2003 Осенец - Дряновец - Сеново - Глоджево и на път ІІІ-2302 Червена вода - Семерджиево - Ветово - Сеново.

Третокласният път ІІІ-2001 Ветово - Глоджево е в недобро положения, защото не е главно ремонтиран повече от 30 години. Хроничното недофинансиране на пътния бранш в продължение на десетилетия утежни положението на третокласната пътна мрежа, какъвто е и този сектор. Кърпежите са краткотрайно решение, а трайното е главен ремонт на правата и подобен ще бъде изработен при обезпечаване на средства.

В програмата за 2019 година е планувано да бъдат ремонтирани 13 км от път ІІІ-2302 Червена вода - Семерджиево - Ветово - Сеново. Това е секторът от кръстовището сред път ІІІ-2001 Писанец – Ветово и път ІІІ-2302 Ветово-Сеново до кръстовището сред път ІІІ-2302 Ветово - Сеново и път ІІІ-2003 в град Сеново.

Пътят от Ветово през Смирненски за Тетово, за който жителите от района упорстват да бъдат ремонтиран, е общински и за него дава отговор Община Ветово.

Преди месец общинските съветници от Ветово заседаваха на надупчения път в символ на митинг поради неприятната инфраструктура в района.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР