В момента се гласуват преходни и заключителни разпоредби на Закона

...
В момента се гласуват преходни и заключителни разпоредби на Закона
Коментари Харесай

Атанас Славов: Със закриването на специализираните съд и прокуратура се възстановяват правата на всички български граждани

В момента се гласоподават преходни и заключителни разпореждания на Закона за правосъдната власт, организиран е статутът на магистратите след закриването на познавач. правораздаването, урежда се сега по какъв начин ще се довършат делата, които са гледани до момента от профилираните съдии, сподели за " Още от деня " от Народното събрание Атанас Славов, заместник-председател на " Демократична България ".

Според него със закриването на профилираните съд и прокуратура се възвръщат правата на всички български жители.

" Никой не би трябвало да бъде подлаган на инквизиция. Спец. правораздаването имаше извънредно инквизационен темперамент - хора бяха държани с месеци в арестите, без да им се повдига обвиняване, най-после се четяха оправдателни присъди, само че в действителност виновността не биваше доказвана, а хората понасяха тежки вреди, без да са били отговорни, в това число някогашни министри на ГЕРБ ", акцентира Славов.

По думите му това е показвало политическия темперамент на това правораздаване.

" Правосъдието, реализирано от общите самостоятелни съдилища в рационален период е най-хубавата гаранция за българските жители и всички ние би трябвало да можем да дишаме по-свободно, когато един инквизационен арбитражен съд бъде закрит ", съобщи Атанас Славов.

Заместник-председателят на " Демократична България " напомни, че те са внесли този законопроект още в Народно събрание 46 и в този момент, година по-късно, ще гласоподават закриването на тези " инквизационни органи ".

" Това е значим детайл от правосъдната промяна, това е да прекратиш безобразията, да прекратиш злоупотребата с власт ", сподели още Атанас Славов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР