В момента се актуализира проектът за организиране на реверсивно движение

...
В момента се актуализира проектът за организиране на реверсивно движение
Коментари Харесай

АПИ успокои недоволните във Владая

В момента се актуализира планът за образуване на реверсивно придвижване със светофарна уредба на път I-1 София - Перник през Владая, при изхода на село Владая в посока София при КПП-то, обвързвано с въвеждането на тол системата. Търси се решение за повишение на сигурността и организацията на придвижването в този сектор, защото от София влизането във Владая и при гара Владая е с ляв завой, а лентите за придвижване са единствено три. Това оповестиха от пресцентъра Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) във връзка информации в медиите, че предприемчив комитет от Владая провежда митинги и блокади на пътя.
Предстои среща на представители на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и на инициативния комитет във връзка придвижването по първокласния път в сектора от км 276+162 до км 278+566. За провеждането й членовете на инициативния комитет са известени с писмо на 8 май т. година и такава среща ще се състои до края на месеца. В нея ще вземат участие както специалисти от АПИ и Областно пътно ръководство - София, по този начин и чиновници от Столична община, на регион Витоша и бранш „ Пътна полиция “. Целта е на нея да бъде взето взаимно решение и да бъдат набелязани стъпки за повишение сигурността и безконфликтно напредване на транспортните средства и пешеходците в сектора.
В момента на път I-1 в региона на Владая всекидневно има две ленти за придвижване в посока София - Перник, а в края на празнични и повече от два почивни дни се обезпечават две ленти в посока Перник - София.
Ремонтът на пътя през Владая не е приключил. Той ще продължи през август, когато трафикът през прохода е минимален и ще завърши до края на 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР