В момента САЩ смятат примирието в Украйна за неприемливо. Това

...
В момента САЩ смятат примирието в Украйна за неприемливо. Това
Коментари Харесай

Кърби отхвърли възможността за примирие в Украйна

В момента Съединени американски щати считат примирието в Украйна за недопустимо. Това съобщи координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в изявление за " Фокс нюз ", представено от БГНЕС.

Кърби сподели, че Вашингтон също се опълчва на апелите за помирение след идната среща сред съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Цзинпин.

" Защото това (примирието) единствено ще ратифицира придобивките на Русия до през днешния ден и ще даде време на господин Путин да приготви нови хора и да възнамерява нова атака, когато му е комфортно ", съобщи представителят на американските управляващи.
" Надяваме се, както казахме и преди, че президентът Си Дзинпин ще се обади на президента [на Украйна Володимир] Зеленски, тъй като считаме, че Китай би трябвало да разбере украинската позиция “, добави служителят на Белия дом.

Кърби означи, че Русия и Китай " без подозрение в последно време работят за повишение на равнището на съдействие между тях ". " Китай не осъди нахлуването на Путин в Украйна, той към момента купува съветски нефт и други енергийни запаси. Те, в последна сметка, дадоха безмълвно утвърждение на дейностите на Русия, тъй като одобриха съветските изказвания, че това е някаква екзистенциална опасност за Русия, че войната е по виновност на Запада. Така че ще следим деликатно какво ще излезе от това посещаване ", добави представителят на Белия дом.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР