В момента съм председател на Стратегическия институт за национални политики

...
В момента съм председател на Стратегическия институт за национални политики
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Ако управляващите искат да променят националния ни празник, да питат българските граждани чрез референдум

В момента съм ръководител на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания, който основахме със съидейници предходната година. Предадох щафетата на моите наследници, които са отпред на групата общински съветници в София и на самия Градски съвет на Българска социалистическа партия. Съдът, както знаете върна с противоположен знак всички дейности на Корнелия Нинова и сега съм пълновръстен член на всички органи на партията.

Аз отхвърлих да върша действия да бъда върнат като ръководител на градския съвет на Българска социалистическа партия, тъй като, въпреки всичко, близо 10 години бях на чело и съм дал значително, и е време моите наследници да не престават нататък. Така разяснява Калоян Паргов своето състояние в Българска социалистическа партия в предаването " Видеовръзка с Цветан Фиков " по .

Според него е доста по-интересно какво се случва в страната сега в сравнение с неговия статут в Българска социалистическа партия. По думите му столичният общински съвет е в по-особена обстановка поради некоалицията и сглобката на национално равнище. " В момента сътрудниците от ГЕРБ и Демократична България много са омекнали един към различен и го играят полукоалиционно и полусглобено и в общината. Това обаче не им пречи да се занимават с тематики и проблеми които са в унисон с предложенията за конституционни промени.

Продължава поругаването на паметта и паметниците, считайки, че това ще е значителен инструмент в тяхната предизборна и политическа акция за локалните избори. На утрешната сесия те се готвят да преименуват следващата улица, кръстена на Виолета Якова в кв. Люлин, да бъде преименувана на името на Петър Манолов, за който не желая да кажа нищо неприятно, само че това преименуване на улици върви към този момент 30 години.

Това рушене на монументи и изопачение на историята на фона на всички други проблеми смятам за груба политическа неточност и национално изменничество ", безапелационен е Калоян Паргов. Общинския консултант от Българска социалистическа партия означи, че Якова е еврейка и изрази вяра, че и организацията на българските евреи " Шалом ", ще вземе дейна позиция по тематиката, защото тя е дамата, която убива ген. Луков, който е лидер на фашистките организации в България в интервала, в който сме съдружници на хитлеристка Германия.

" Другата хрумка пък е на госпожа Малина Едрева, която е обвързвана с подземното пространство на мавзолея Георги Димитров, тя предлага тази част да се трансформира в музей на тоталитарния фетиш. Аз нямам срещу да имаме каквито и да е музеи, само че в един музей би трябвало обективно да се показва историческата истина за отминал интервал. Няма по какъв начин да отричаш, че в България е имало фашизъм, да преименуваш улици носещи имена на герои в съпротивителното антифашистко придвижване и в това време да обвиняваш други във фашизъм ", добави Паргов.

По думите му по този начин се спомага за възраждането на фашизма, като се пробват да се скрият исторически истини. Според него се прави опит да се промие съзнанието на българите, изключително на младото потомство, което няма спомен за събитията.

" Конституционните промени сякаш бяха свързани със правосъдната промяна, която да докара до въздаване на правдивост. Трябваше тези промени да лимитират пълномощията на избрани представители на правосъдната власт. Виждаме, че около тези хрумвания, а те са единствено две, делене на Висш съдебен съвет на прокурорска и правосъдна квота и ограничение на пълномощията на основния прокурор, само че около тях виждаме едни парадокси.

Според мен те са изменничество по отношение на националната страна. На първо място това е опитът за промяна на националния празник. Трети март не дата, обвързвана с съветския народ - те изхождат от тази хипотеза на фона на войната в Украйна.

Трети март има своето значение за една война, която проф. Андрей Пантев назовава " най-честната война ". Това е война за идея - обвързвана с 5 вековното иго на един народ със славно минало ", добави Паргов. Той означи, че нашият народ е дал доста на света и е по-стар от доста други европейски нации. Общинският консултант напомни, че нашият народ е дал своя принос и за това доста други в това число и Русия да написа на нашата писменост.

" Тази война и тази дата имат доста значимо значение за възраждането на българската страна и образуването на българската нация след 1878 година. Ние означаваме този народен празник, както доста други нации означават сходни дати свързани с тяхната национална страна. 24 май е български празник който аз доста почитам, освен тъй като моята майка е родена на тази дата. На този празник ние честваме делото на светите братя Кирил и Методий. Това е празник на духа, на словото, на азбукарчетата.

Няма по какъв начин да противопоставяме дати в българската история, всяка една от която има своето основно значение ", добави Калоян Паргов. По думите ми за България датата 3 март има основно значение тъй като на тази дата настава българското възобновление като нация и страна. Той напомни, че съгласно Санстефанския кротичък контракт България се възвръща в рамките на Мизия, Тракия и Македония.

" На 13 юли, една друга обичана моя дата, тъй като тогава съм роден, само че не толкоз добра за България, се подписва Берлинския контракт, който основава една неправда, прекъсвайки и спирайки въжделенията на българския народ за национално обединяване. Въз основата на този контракт след това България търси всевъзможни разновидности да почисти тази неправда. Минавайки през разнообразни актове, като Съединението, Независимостта и даже включвайки се в разнообразни не толкоз сполучливи обединения и водейки войни за обединяване на българските територии ", напомни социалиста.

По думите му не може посланичество от партии и обединения в Народното събрание, което се радва на доверието на едвам 20% от обществото, да взема решение без да пита да трансформира националния празник. Според него това е тематика за референдум, която да бъде сложена и изрази вяра, че на сходен референдум би трябвало да излязат повече хора, в сравнение с последните избори, с цел да се произнесат.

" Това е въпрос на референдум на който ние да попитаме българските жители, " съгласни ли сте да променим датата на националния си празник от 3 март на 24 май?

Хайде ръководещите да бъдат по този начин положителни да създадат референдум, с цел да чуят мнението на всички жители. Дано в него да не вземат участие отново единствено тези 20%, гласоподаватели от всички жители, които легитимират сегашните ръководещи ", изрази вяра Паргов.

Той изрази противоречие и с готвените промени свързани с отпадането на служебния кабинет. По думите му не може държавно управление, което е изгубило парламентарното доверие да остане и да приготвя избори при разхлабен парламент.

" Давам ви образец - държавното управление на четворната коалиция, в която участваше и Българска социалистическа партия, получи " избор на съмнение ".

Как по този начин тези, които са получили избор на съмнение от Народното събрание, ще продължат да ръководят без парламент до производство на нови избори? Как ви звучи тази недомислица, дори бих споделил тъпота. И в този момент дайте тъй като Румен Радев е президент и той не ни харесва, и може на следващия ден да паднем от власт и да се наложи да прави отново длъжностен кабинет и да прояви реваншизъм, давайте да го ограничим.

Това е все едно да зашиеш балтона за копчето. Същото е и с двата мандата за кмет. за какво би трябвало да се лимитират механично хора, които са харесвани и избирани тъй като няма различен метод да ги свалим ", възмути се Паргов. Той се съгласи, че този опит с мандатността към този момент е юридически в Българска социалистическа партия от Корнелия Нинова за да се отърве от престижите в партията, само че тази мандатност не е подобрила качеството на Българска социалистическа партия и нейните фрагменти. Според него не е неприятно тези които оферират тази мандатност за кметове да видят неприятния образец от нея точно от Българска социалистическа партия. " Това се прави поради кметове в доста дребни обитаеми места като в Галиче да вземем за пример.

Където кметът е вся и всьо - той е онбашията там. В такива места тъй като страната не може да се оправи, органите на реда не могат да се оправят неизвестно за какво, което е парадокс на парадокса, дайте в този момент да променяме закона, че законно да се освободим от такива язви. Всеки може да се кандидатира и може да бъде избиран и това е дискриминация.

Ако някой желае да се кандидатира и има рекламация, че може да ръководи по-добре от даден кмет, да го направи и да изиска доверието на хората ", заключи Калоян Паргов. Целия диалог вижте във видеото.

Източник: PIK.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР