В момента Русия заема второ място по доставки на втечнен

...
В момента Русия заема второ място по доставки на втечнен
Коментари Харесай

Русия се похвали, че е втора по внос на втечнен газ в Европа

В момента Русия заема второ място по доставки на полутечен природен газ в Европа, отстъпвайки по този индикатор единствено на Катар, разгласи първият заместник-ръководител на държавния уред на Русия Сергей Приходко.

Това той сподели пред публицисти по отношение на присъединяване на съветския министър председател Дмитрий Медведев в Първия Каспийски стопански конгрес, който се организира в Туркменистан.

Според Приходко, изхождайки от актуалните условия на пазара, Русия чака за резервира равнището на доставките на тръбопроводен газ в Европа на равнището от рекордната 2018 година

" Русия се явява най-големият и благонадежден снабдител на синьо гориво в Европа. През предходната година доставките на тръбопроводин газ на европейския пазар доближиха рекордните 201.9 милиарда куб. м. Отчитайки действителната конкуренция и обстановката на пазара, упованията са и през 2019 година те да са близки до тези индикатори ", сподели Приходко.

" Освен това при доставките на полутечен газ в европейските страни Русия също влиза измежду водачите, заемайки второ място след Катар ", съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР