В момента Русия има огромни проблеми. Газпром, както всички други

...
В момента Русия има огромни проблеми. Газпром, както всички други
Коментари Харесай

Бившият председател на КЕВР: Няма никакъв шанс за евтин газ от Русия

" В момента Русия има големи проблеми. " Газпром ", както всички други компании в Русия, е на директното послушание на администрацията на президента Владимир Путин. Нито една енергийна компания не може да подписа контракт и да направи каквото и да е без неговото позволение. А знаем, че сега Русия употребява газа като оръжие към Европа. В този смисъл е неуместно да отидем и да желаеме от тях да не употребяват това оръжие по незнайна причина. Просто не сме им задоволително значими. Няма кой да ни обърне внимание навръх нас да ни пуснат газа ", счита някогашният ръководител на КЕВР Станислав Тодоров в ефира на бТВ.

" Много мощно се надявам, че служебното държавно управление ще обезпечи доставките най-малко за ноември, декември и януари. В противоположен случай, тъкмо сега, в който новите депутати и новият кабинет стъпят в офисите си, няма да имаме доставки. Задължително е да се даде опция новото държавно управление да има най-малко месец-два, с цел да влезе в тематиката ", добави той.

" Мерките, които в този момент предлага Европейският съюз, в по-голямата част към този момент са в деяние в България. Със свое решение от юли месец Народното събрание одобри решение, с които споделя, че бизнес потребителите не могат и не би трябвало да заплащат повече от 250 лв.. Тези обезщетения идват от свръхпечалбите, които се взимат от АЕЦ " Козлодуй ", Топлоелектрическа централа " Марица 2 " и НЕК – най-големите енергийни предприятия в България. Това, към което се стреми в Европа, у нас към този момент е реалност ", разяснява той във връзка предлагането, което пристигна от Европа за таван на облагата на сдруженията, които печелят от продажба на сила.

По думите му колкото по-дългосрочен е договорът, толкоз по-евтин е газът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР