В момента Русия е практически сляпа в орбита, коментира Барт

...
В момента Русия е практически сляпа в орбита, коментира Барт
Коментари Харесай

Русия загуби още един разузнавателен спътник

В момента Русия е на практика сляпа в орбита, разяснява Барт Хендрикс

Русия претърпя още един неуспех в Космоса. Изстрелването на спътника Космос-2560 приключи с крах: той излезе от орбита и изгоря след по-малко от два месеца, заяви Джонатан Макдауъл от центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън в Кеймбридж в Туитър представен от Moscow Times, написа вестник „ “.

„ Военните изстреляха Космос-2560 през октомври. Той навлезе още веднъж в атмосферата на 10 декември покрай Гуам. Подобно на предходния сателит от тази серия, той не съумя да влезе в орбита “, сподели той, визирайки спътника Космос-2555, който също оцеля към два месеца. Макдауъл допусна, че " неналичието на смяна в орбитата за тези две задачи е умишлена ", макар че намира това за необичайно.

Сателитът клас Емка-3 беше изстрелян от бойни екипажи на съветските галактически сили от космодрума Плесецк на 15 октомври. Апаратът беше изведен в орбита от леката ракета-носител " Ангара-1.2 ". Министерството на защитата сподели фрагменти от изстрелването и увери, че с кораба се поддържа постоянна телеметрична връзка, а бордовите му системи работят обикновено.

Задачите на Космос-2560 не са обществено известни. Според EverydayAstronaut обаче това е разследващ сателит.

На 18 май командването на аерокосмическата защита на Съединени американски щати заяви, че различен съветски сателит - Космос-2555, е изгорен в атмосферата. Той беше изстрелян на 29 април също от Плесецк. Върху устройството бе сложена георгиевска лента, както и признакът на войната сред Русия и Украйна - буквата Z. Мисията на кораба не бе оповестява. Според известия в медиите той е трябвало да бъде употребен за разузнаване против Украйна.

В момента в орбита има единствено два съветски военни оптически разследващи спътника “Персон ”, които са изстреляни през 2013–2015 година “Следващите спътници от тоя тип могат да бъдат изстреляни не по- рано от 2023 година По принцип сега Русия е на практика сляпа в орбита ”, разяснява пред радио “Свобода ” аналитикът в региона на галактическите стратегии Барт Хендрикс.

През юли съветският президент Владимир Путин уволни дългогодишния началник на “Роскомос ” Дмитри Рогозин. След това стартира чистка на фрагментите на Рогозин там. Рогозин сега оглавява фамозна група военни съветници, наречена “Царски вълци ”, която би трябвало да подкрепя военните дейности на съветската войска в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР