В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават

...
В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават
Коментари Харесай

Бойко Рашков: България не е бедна, а ограбвана държава. Разследваме престъпления за милиарди

" В момента организираме следствия, които в доста огромна степен удостоверяват думите на някогашния министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна страна, а доста ограбвана страна ". Това сподели вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в коментар пред медиите в Академията на Министерство на вътрешните работи, където връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова контракта за назначението й като инструктор в Академията на Министерство на вътрешните работи.

Той добави, че се надява в скоро време да бъдат показани пред обществеността съответни обстоятелства, като посочи, че се правят засилени инспекции в тази тенденция.

" Разследваме закононарушения за милиарди ", уточни Рашков.

Като образец за закононарушенията, които се проверяват, вицепремиерът уточни градежа на автомагистрала " Хемус ". Той изясни, че основата й била направена от тиня, липсвали документи, а земята не била отчуждена.

След това попита публицистите дали несъбираните такси от така наречен златен мочур не са отивали за пазаруване на гласове и по този метод да са се печелили избори.

" Ако съберем цялата сума на случаите, които проверяваме, цифрата може да е по-голямо от вредите от КТБ ", уточни Рашков, представен от " 24 часа ".

Във връзка с политическия план на двамата някогашни министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков, Рашков посочи, че не е бил канен в " сходен формат " . Той съобщи, че прави оценка тяхното решение като " предпочитание да продължат да работят в полза на България ".

По мотив мигрантската рецесия министърът сподели, че до сегашния миг не е имало нужда от армейски елементи, които да бъдат изпратени към границата с Турция и Гърция, поради мигрантския напън.

" Справяме се с нашите сили ", добави министърът.

Във връзка с акцията против трафика на мигранти от събота, Рашков сподели, че прокуратурата не е зачела труда на ГДБОП, ДАНС и Гранична полиция, работили месеци наред, до момента в който се стигне до неутрализирането на групата, като е отказала да взе участие в конференция по тематиката и не е дала единодушие за оповестяване на данни по случая. Такъв е бил казусът и с акцията против издаването на подправени ТЕЛК решения .

По мотив информацията в медиите, че шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов е бил заплашван, министърът сподели, че е схванал за това от него, откакто са се видяли през днешния ден в Министерство на вътрешните работи по друга тематика. Той посочи, че органите на реда ще вземат ограничения, откакто преценяват каква е действителната опасност против Спецов и каква е степента й, като добави, че в случай че се наложи ще бъде назначена защита.

Във връзка с злополуката в Айтос , при която починаха трима души и митинга на жителите там, министърът на вътрешните работи заяви, че за на следващия ден е планувано представители на Министерство на регионалното развитие, Министерство на вътрешните работи и други длъжностни лица да посетят града. " И там, с локалните органи на власт, да забележим какво би било най-удачното решение ", сподели Рашков. Министерство на вътрешните работи може да насочи рекомендации, само че това са проблеми и въпроси които би трябвало да решат локалните органи, посочи той.

На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиняванията за полицейски тормоз от страна на притежателите на заведения там, вътрешният министър съобщи, че органите на Министерство на вътрешните работи не са създали нещо, което да е в прорез с закона, в прорез с разпоредбите по повод спазването на ограниченията срещу COVID-19.

Той разяснява изявлението на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията във връзка дейностите на полицията в Благоевград, като сподели, че " този човек прави политическа активност, обвързвана с избрана партия и води целенасочена политика против служебното държавно управление ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР