В момента правим проучване и имахме предварително гледане на регулационния

...
В момента правим проучване и имахме предварително гледане на регулационния
Коментари Харесай

Докъде ще стигне разширението на третата линия на софийското метро?

" В момента вършим изследване и имахме авансово гледане на регулационния проект по бул. " Черни връх " да продължи още една спирка, пресичаща " Симеоновско шосе " и продължаваща до Студентски град. Остава да се довършат инженерните мрежи към него, с цел да мине за публично гледане ", сподели Братоев в ефира на Българска национална телевизия.

 

Разширението на третата линия на метрото, което започва преди седмица, ще се строи 3 години и 9 месеца. Ще се изградят 350 паркоместа на буферни паркинги, уточни още той.

 

" Строителството на новата трета линия включва построяването на второто уголемение на Линия 3 през кварталите " Гео Милев " и " Слатина " до зала " Арена София ", бул. " Цариградско шосе " и Окръжна болница ", изясни Братоев.

 
" Участъкът през " Слатина " е дълъг близо 6 км. и на него ще бъдат ситуирани шест станции. Трасето стартира от ул. " Шипка ", където при осъществяването на централния сектор на Линия 3 в зоната на Военна академия бе построена огромна трапецовидна шахта с дължина 60 м за отклоняване на линията. След това трасето продължава под парка на Военна академия, по ул. " Гео Милев ", жк " Слатина ", бул. " Асен Йорданов " и доближава до бул. " Цариградско шосе " и ул. " Йерусалим ", сподели още той.

Технологията на новата линия на метрото от " Окръжна болница " до бул. " Ситняково " е сложна, тя няма да има отрицателни последствия върху инфраструктурата на София, няма да има слягания и деформации, добави Братоев.

 

" Важността на един сектор от метрото се дефинира от пасажерите, които пътуват по линията. Този ще обслужва над 750 000 пасажери, което е междинното натоварване на линиите на метрото. Ще минава и през територии, които не са добре обслужени транспортно ", изясни изпълнителният шеф на " Метрополитен " ЕАД.

По думите му построяването ще отнеме 3 години и 9 месеца, а първата копка беше преди една седмица.

 

Той изясни, че за плана на метрото са взели участие 14 компании. Тези, които са спечелили публичните поръчки, са се подбрали по най-хубави цени.

 

" Спечелиха с положителни цени и потвърдени механически условия. Важно е да отбележа, че ще се изградят общо 350 паркоместа на буферни паркинги ", сподели Братоев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР